Στο στόχαστρο του «4ου Ράιχ» η Ελλάδα και οι Έλληνες

Οι Έλληνες δεν φημίζονται για την αφέλειά τους. Το αντίθετο συμβαίνει. Όταν μάλιστα βάζουν το μυαλό τους να δουλέψει (και δεν γίνονται έρμαια των διαθέσεων και του θυμικού τους), είναι ευφυέστατοι.

Η χώρα μας δεν στερείται και ένα ποσοστό ανοήτων, όπως όλες οι χώρες του κόσμου άλλωστε, με διαβαθμίσεις, εννοείται, που ΔΕΝ είναι δυσμενείς για μας. Οι Γερμανοί, επί παραδείγματι, μας υπερακοντίζουν αναλογικά σε ηλιθιότητα, κι αυτό διότι σκέπτονται ΜΕ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ. Από την άλλη μεριά, επίσης αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρας τους, είναι σαφώς πολύ πιο μορφωμένοι από τις αφεντιές μας, γεγονός που οφείλεται σε όλες τις βαθμίδες του άρτιου εκπαιδευτικού τους συστήματος αλλά και στη φιλομάθειά τους. (Τους έχω ζήσει επί 20 χρόνια και μιλάω μετά λόγου γνώσεως.)

Η σύγκριση στο παράδειγμά μου Ελλήνων και Γερμανών δεν είναι τυχαία. Διότι, αν εξαιρέσει κανείς τον Βίλλυ Μπραντ, τον Χέλμουτ Σμιτ και εν τινι μέτρω τον Χέλμουτ Κολ, οι σημερινές πολιτικές ηγεσίες της Γερμανίας δεν είναι μόνο μετριότατες, αλλά και ΛΙΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ. Παρά ταύτα, αγνοώντας την επικινδυνότητα του εγχειρήματός τους, έχουν στήσει στα πόδια του το «4ο Ράιχ» και επιδιώκουν, απροκάλυπτα πλέον, να καθυποτάξουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, πολεμώντας ΑΔΥΣΩΠΗΤΑ πρωτίστως τη χώρα μας ως πειραματόζωο και τους όλο και περισσότερο εξαθλιωνόμενους πολίτες της.

Εξυπακούεται ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ. Διότι, μετά το ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΕΣ και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ για την πατρίδα του ΟΡΓΑΝΕΤΟ τους, τον Παπανδρέου τον τρίτο, οι ηγέτες του καταρρέοντος δικομματισμού έχουν μετατραπεί ΣΕ ΠΕΙΘΗΝΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥΣ. Πειθήνια μάλιστα όργανά τους τα οποία συμβάλλουν και εκείνα τα μέγιστα στην ΚΑΤΑΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ του ελληνικού λαού με κίβδηλα συνθήματα, στερούμενα επιχειρημάτων και διογκούμενα διά του πανίσχυρου μηχανισμού στυγνής προπαγάνδας. Οι πολίτες κατακεραυνώνονται ήδη –και θα κατακεραυνωθούν περαιτέρω κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα– με ανυπόστατες παρόλες της δεκάρας, όπως «έξοδος από την Ευρωζώνη», «επάνοδος στη δραχμή», «απώλεια ιδιωτικών περιουσιακών στοιχείων» κ.ά. Οι κεφαλές του δύσοσμου πλέον μνημονιακού δικομματισμού και τα ευτελή τσιράκια τους διατείνονται και θα διατείνονται μέχρι την ημέρα της κάλπης ότι… μας έσωσαν και θα ελπίζουν ΜΑΤΑΙΩΣ σε… επιβράβευση!

Ασφαλώς, ασφαλέστατα, ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΣΩΣΑΝ. Με πρώτους και καλύτερους τους Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου και εκ των υστέρων τους Βενιζέλο και Σαμαρά (που θα διασταυρώσουν στις εκλογές τα… ξύλινα σπαθιά τους) οδήγησαν τη χώρα ή την άφησαν να οδηγηθεί «στο χείλος του γκρεμού», ψηφίζοντας τις διατεταγμένες εντολές των ξένων ΔΥΝΑΣΤΩΝ μας. Εντολές ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΕΞΟΔΕΣ.

Παραλλάσσω –στην ουσία αντιγράφω με άλλες λέξεις– τις καίριες και οξυδερκέστατες απόψεις σχολιογράφου φιλοσαμαρικής εφημερίδας. Τις ακόλουθες: Η μεγάλη καταστροφή για τη χώρα μας και τον λαό μας επήλθε «εν μέσω (αποπνικτικής) ομίχλης από τα χημικά» την ημέρα που ψηφίστηκε στη Βουλή το ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ 1. Πρόκειται για ΑΛΗΘΕΙΑ που καίει και την ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΥΝ ΟΛΟΙ (πλην των υφιστάμενων και υπό εκκόλαψιν αντιμνημονιακών κομμάτων, προσθέτω εγώ). Σε περίπου 90 ημέρες θα έρθει προς ψήφιση το ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ 2. Είναι, άραγε, απλή επικύρωση του Μεσοπρόθεσμου 1; Ουδόλως! Είναι η εξειδίκευση ΝΕΩΝ ΒΑΝΑΥΣΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ύψους περίπου 14 δισ. ευρώ, τα οποία θα αναγκαστούν να πληρώσουν κυρίως οι ίδιοι οικονομικά εξαθλιωμένοι και πολιτικά στο επίπεδο της αξιοπρέπειας εξανδραποδιζόμενοι Έλληνες!

Εάν σε αυτά προσθέσουμε και τη νέα δανειακή σύμβαση –σύμβαση που συνήφθη υπέρ των… αναξιοπαθούντων τοκογλύφων πιστωτών μας–, θα διαπιστώσουμε όλο το εύρος της ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ που μας γίνεται. Αρκεί να σημειώσουμε τη δημιουργία ενός «ειδικού λογαριασμού» στον οποίο ΔΕΝ θα έχουμε πρόσβαση, όπου θα μπαίνουν τα δανεικά που θα μας δίνουν ξαναπαίρνοντάς τα αμέσως, ενώ εμείς θα φορτωνόμαστε το επιτόκιο (που θα αθροίζεται πολλαπλασιαστικά στο υπέρογκο –και ΠΑΡΑΝΟΜΟ, καθότι ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΟ– χρέος το οποίο μας έχουν επιβάλει…).

Το εξοργιστικό είναι ότι τα προβλεπόμενα από τη νέα δανειακή σύμβαση ποσά θα δίνονται κατακερματισμένα ανά μήνα! –τον Μάρτιο 5,9 δισ. ευρώ, τον Απρίλιο 3,3 δισ. ευρώ και τον Μάιο 5,3 δισ. ευρώ, εφόσον δεν πάρουμε τη δόση του Μαρτίου ένα δίμηνο ή ένα τρίμηνο αργότερα, επειδή θα είμαστε… καλά παιδιά– και άντε μʼ αυτά τα ψιχία να περιστείλει κανείς την ΥΦΕΣΗ και να… τροφοδοτήσει την ανάκαμψη.

(Στο σημείο αυτό θα επαναλάβω την ακόλουθη αποστομωτική και παραστατικότατη ρήση του Μενέλαου Γκίβαλου: «Σου κόβουνε και τα δύο πόδια και σου λένε μετά περπάτα».)

Θα κλείσω με τον μονήρη περιπατητή Βενιζέλο προς την ΠΑΣΟΚική αρχηγία. Η συνυποψηφιότητα έστω και του «εν πολλαίς αμαρτίαις…» Παπουτσή θα πρόσφερε έστω και ένα διάτρητο άλλοθι δημοκρατικότητας. Τώρα ο βουλιμικός Βενιζέλος κινείται ως… αυτοκράτωρ και η προβαλλόμενη εκ μέρους του ΠΑΝΤΟΓΝΩΣΙΑ τον καθιστά αντιπαθή και στους ίδιους τους συνεργάτες του. Αντιπάθεια που επιτείνεται από την προσπάθειά του να υπερακοντίζει σε ασάφειες και ολοφάνερα ψεύδη ακόμα και τον μαιτρ του είδους Γιωργάκη. Πάντως, συγκρινόμενος με τον έτερο αντιπρόεδρο του «μαζί τα φάγαμε», δεν είναι, εξ αντιδιαστολής, το ίδιο αχώνευτος.


Σχολιάστε εδώ