Ξεμπλόκαρε η εκτύπωση του νέου βιβλίου της Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού

Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος σε συνάντηση που είχε με την ηγεσία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος την περασμένη Παρασκευή ανακοίνωσε ότι δόθηκε η έγκριση για τη διανομή του νέου βιβλίου στα ελληνόπουλα από την τρέχουσα μαθητική περίοδο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, στο νέο βιβλίο εισάγονται πολλά στοιχεία από την ιστορία του ποντιακού πολιτισμού και προβάλλονται θέματα που σκοπίμως αποσιωπούσε η κ. Ρεπούση.

Κατόπιν τούτου, η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, καταλήγει η ανακοίνωση, αισθάνεται δικαιωμένη για τη θετικότατη αυτή εξέλιξη και συγχαίρει τη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, που αντιμετώπισε άμεσα και σε απόλυτα θετικό κλίμα το όλο θέμα, δίνοντας τέλος σε μια αδικαιολόγητη καθυστέρηση ετών όσον αφορά τη διανομή του νέου βιβλίου.

Να σημειώσουμε ότι, όπως είχε αποκαλύψει το «Π» από πέρυσι, η κ. Διαμαντοπούλου σχεδίαζε να μη διανεμηθεί το νέο βιβλίο ούτε την τρέχουσα σχολική περίοδο με διάφορες αδικαιολόγητες αφορμές, ενώ η εμμονή της αυτή είχε προκαλέσει πολλά ερωτήματα. Κάποιοι μάλιστα προσπαθώντας να την υποστηρίξουν έλεγαν ότι είναι διαδικαστικοί οι λόγοι που καθυστερεί η διανομή του βιβλίου και δεν έχει η ίδια σχέση μʼ αυτούς. Αποδείχτηκε όμως ότι δεν είχαν δίκιο, αφού, αμέσως μόλις εγκατέλειψε το υπουργείο Παιδείας, δόθηκε η έγκριση για να διανεμηθεί το βιβλίο στα σχολεία, κάτι στο οποίο βοήθησε αναμφισβήτητα ο κ. Αρβανιτόπουλος, όπως βεβαιώνει η ηγεσία της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος που τον επισκέφθηκε.


Σχολιάστε εδώ