Επτά εργαζόμενους θέλει να διώξει ο «Αγγελιοφόρος»

= Στην ΕΡΤ3 επανήλθαν τα σενάρια για κλείσιμο του ραδιοφωνικού σταθμού 9,58 της Θεσσαλονίκης, γεγονός που αποδόθηκε σε πληροφορίες από την Αθήνα και την εφαρμογή του νέου σχεδιασμού της ΕΡΤ.

= Μείωση μισθών κατά 33% ζήτησε η διοίκηση του συγκροτήματος του TV 100 σε συνάντησή της με την ΕΣΗΕΜ-Θ. Προτάθηκε και εναλλακτικό σχέδιο, να γίνουν απολύσεις και η μείωση αποδοχών να είναι της τάξεως του 17%. Ζητάει επίσης την κατάργηση των επιδομάτων, όπως προβλέπει ο νέος μνημονιακός νόμος.

= Καθυστέρησαν και οι πληρωμές στο ΑΠΕ. Οι εργαζόμενοι δεν έλαβαν το δεκαπενθήμερο και θα πληρωθούν είτε στο τέλος του μήνα είτε έως τις 10 Απριλίου, μαζί με το δώρο του Πάσχα.

= Αύριο, Δευτέρα, ο δεύτερος γύρος της συζήτησης στο δικαστήριο επί της αίτησης της Χ. Κ. Τεγόπουλος για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Παράλληλα, το Ειρηνοδικείο έκανε δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων με δελτίο παροχής υπηρεσιών, κρίνοντας πως βρίσκονταν σε «σύμβαση εξαρτημένης εργασίας» και πως η δουλειά τους στο www.enet.gr είναι «η μόνη τους απασχόληση, που τους εξασφαλίζει τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους για τη διαβίωση αυτών και των οικογενειών τους…», κατά συνέπεια η επιχείρηση υποχρεώνεται να καταβάλει σε καθέναν από τους αιτούντες τα δεδουλευμένα.


Σχολιάστε εδώ