άλλες τυπολογίες

• Ενοίκιο ύψους 2,242 εκατ. ευρώ (2% επί του κύκλου εργασιών) πλήρωσε το Mega το 2011 στο ελληνικό Δημόσιο για τη χρήση συχνοτήτων. Το τίμημα πρόπερσι ήταν 14.000 ευρώ, καθώς με βάση τις αποφάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ είχε μειωθεί στο 0,1% του τζίρου. Τώρα, αν γίνουν εκλογές, το κόστος χρήσης συχνοτήτων θα μειωθεί στο 0,1% επί του κύκλου εργασιών, σε αντάλλαγμα για τη δωρεάν διάθεση διαφημιστικού χρόνου στα κόμματα. Υπάρχει, πάντως, αίτημα να μειωθεί το τέλος σε 0,1% για την τριετία 2012-15, όσο θα διαρκεί η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση, σε αντάλλαγμα για τις επενδύσεις που θα γίνουν από τους ιδιωτικούς σταθμούς.

• Και ο Τζώνυ Καλημέρης περιλαμβάνεται στον κύκλο των προσώπων που συναντάει το τελευταίο διάστημα ο Δημήτρης Κοντομηνάς για το μέλλον του Alpha. Ο «πάγος» μεταξύ των δύο ανδρών έσπασε, καθώς το «διαζύγιο» του 2006 ήταν μάλλον τραυματικό, ωστόσο δεν φαίνεται προς το παρόν να υπάρχει κάποια μεταξύ τους συμφωνία.

• Με το ποσόν των 565.730 ευρώ θα επιδοτήσει η κυβέρνηση την ΕΙΗΕΑ για τη μεταφορά του Τύπου σε Ευρωπαϊκή Ένωση, ΗΠΑ και Καναδά. Με απόφαση του γενικού γραμματέα Μέσων Ενημέρωσης Δημήτρη Στεφάνου, ανακλήθηκαν όλες οι σχετικές αποφάσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου από το τελευταίο τρίμηνο του 2009 έως και το 2011 για την αεροπορική μεταφορά των εφημερίδων και εκδόθηκαν νέες.

• Διαμαρτύρεται ο ΣΕΓΑΣ για τη διακοπή της απευθείας μετάδοσης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κλειστού στίβου από την Κωνσταντινούπολη για να μεταδοθεί απευθείας η ομιλία του Χρ. Παπουτσή. Η ΕΡΤ έχασε και τον αγώνα του Δημήτρη Χονδροκούκη, που κέρδισε το μετάλλιο.

• Και το Cosmo TV στη Θεσσαλονίκη περιλαμβάνεται στη συμφωνία μεταβίβασης του Channel 9 από τον Δ. Κοντομηνά σε ομάδα επιχειρηματιών για να στεγάσει το τηλεοπτικό εγχείρημα των Μ. Τριανταφυλλόπουλου, Κ. Χαρδαβέλλα και λοιπών αστέρων, ενώ το ύψος της συμφωνίας ανέρχεται στα 6 εκατ. ευρώ.

• Στον Alpha συνεχίζει η Formula1. Ο Δ. Κοντομηνάς αποφάσισε να ανανεώσει τη συνεργασία με τη F1 θεωρώντας πως η παρουσία της δίνει κύρος στον τηλεοπτικό σταθμό.

• Στις 19.00 θα ξεκινάει από αύριο στον ΣΚΑΪ το δελτίο ειδήσεων του Νίκου Ευαγγελάτου και θα διαρκεί ως τις 20.30. Ο σταθμός καταργεί το απογευματινό δελτίο στις 18.00.

• Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο μεταβίβασης ποσοστού της Ίριδας από τον ΔΟΛ στον Πήγασο, για την ταμειακή ενίσχυση του Οργανισμού. ΔΟΛ και Πήγασος έχουν από 50% στην εκτυπωτική εταιρεία.

• Μετά το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», τι; Η ΕΡΤ άνοιξε το «πουγκί» του ανταποδοτικού τέλους προς κατευθύνσεις που δεν σχετίζονται με την παραγωγή ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του «Π» της περασμένης Κυριακής. Ύστερα από αίτημα της κυβέρνησης, το ΔΣ της ΕΡΤ ενέκρινε τη διάθεση 3 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», στο πλαίσιο της εταιρικής της ευθύνης. Η πρωτοβουλία αυτή ελήφθη ενώ υπάρχει η έκθεση της Τραπέζης της Ελλάδος που ζητάει τη διάθεση του ανταποδοτικού τέλους για την κάλυψη του χρέους.

****

• Η κινητή τηλεφωνία και τα τρόφιμα είναι οι πρώτοι σε διαφήμιση στα τηλεοπτικά κανάλια για το 2011. Όπως προκύπτει από τις μετρήσεις διαφημιστικής δαπάνης, έδωσαν για το 2011 από 119 εκατ. για τη διαφήμιση των προϊόντων τους. Αντιθέτως, η μεγαλύτερη πτώση εντοπίζεται στη διαφήμιση των δημόσιων φορέων, που μειώθηκε κατά 47,7%, από 12,3 εκατ. ευρώ που έδωσαν οι φορείς του Δημοσίου στην τηλεόραση το 2010 πέρυσι διαφημίστηκαν με 6,4 εκατ. ευρώ.

• Αύξηση της online διαφήμισης καταγράφει η μέτρηση του ΙΑΒ Hellas. Η ονομαστική αξία της δαπάνης για το 2011 ανήλθε στα 76 εκατ. ευρώ.

• Την υπηρεσία ΟΤΕ Replay TV, η οποία επιτρέπει στους συνδρομητές του OTE TV (Conn-x TV) να γυρίσουν τον χρόνο πίσω έως και 48 ώρες και να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα που επιθυμούν από 13 διαφορετικά τηλεοπτικά κανάλια, παρέχει πλέον ο ΟΤΕ. H νέα υπηρεσία είναι διαθέσιμη στα κανάλια ALPHA, Mega, ΣΚΑΪ, STAR, ET1, NET, ET3, Πρίσμα+, Σινέ/Σπορ+, Βουλή, καθώς και σε όλα τα αθλητικά κανάλια ΟΤΕ Sport.

****

• Τέλος και για τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ, Prisma+ και Σινέ/Σπορ. Στη θέση τους θα μπουν από αύριο το BBC World News και η Deutsche Welle.

• Χορηγία του ΟΠΑΠ στην ΕΡΤ ύψους 600.000 ευρώ. Περιλαμβάνει την προβολή της εταιρείας στο ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ, στη EuroLeague Basketball και στη Eurovision, όπως και στα προγράμματα της ΕΡΑ ΣΠΟΡ.

• Έντονες διαφωνίες στο ΔΣ της ΕΡΤ για τις παραγωγές. Από τα διευθυντικά στελέχη ασκείται πίεση για έγκριση τηλεοπτικών σειρών για την επόμενη περίοδο, αλλά υπάρχουν και αντίθετες απόψεις στο ΔΣ, που αρνούνται την έγκριση τέτοιων αναθέσεων με το επιχείρημα πως θα φανούν πολύ ακριβές στην κοινωνία.

****


Σχολιάστε εδώ