επί του πιεστηρίου

Η επόμενη μέρα για την Ελλάδα ανοίγει το βράδυ των εκλογών. Τα τετελεσμένα βέβαια έχουν δημιουργηθεί. Είναι η τελευταία επιλογή για να ορθοποδήσουμε, λένε… Χρειάζονται αλλαγές. Κι αυτό είναι δική μας δουλειά. Η κυβέρνηση που θα προκύψει θα πρέπει να έχει σχέδιο. Για τον 1 χρόνο, για τα 5 χρόνια και για τα 20. Θα πρέπει να δημιουργηθεί υπουργείο Στρατηγικού Σχεδιασμού. Να δημιουργηθεί κλίμα που θα φέρει επενδύσεις στην Ελλάδα. Άλλος φορολογικός μηχανισμός, που μέσα σε 10 μέρες να μπορεί να βάλει σε ροή τα έσοδα. Και πάνω απ’ όλα να αλλάξει η ψυχολογία, διαφορετικά δεν πρόκειται να πάρει μπροστά η μηχανή. Είναι τα απαραίτητα βήματα για ένα νέο ξεκίνημα.

Άλλη μορφή πρέπει να πάρει το κίνημα κατά των μεσαζόντων. Κίνημα προσαρμογής των τιμών πρέπει να γίνει. Να επανέλθουν οι τιμές που ήταν πριν μπούμε στο ευρώ. Και οι οποίες εκτινάχθηκαν εξαιτίας της ανελέητης ισοτιμίας ευρώ – δραχμής… Πιο εύκολη είναι η δράση και το αποτέλεσμα άμεσο από το κίνημα της διακίνησης προϊόντων, που έχει τόσα προβλήματα, π.χ. χρειάζονται ψυγεία τα κρέατα.

Τα πιο θερμά συλλυπητήρια από όλους μας εδώ στο «ΠΑΡΟΝ» στην καλή συνάδελφό μας και πρύτανη του εργατικού ρεπορτάζ Αστέρω Χριστοδουλίδου, για τον χαμό του πατέρα της, του κύπριου αγωνιστή Ανδρέα Φάντη.


Σχολιάστε εδώ