Βήμα – Βήμα… Μπείτε στον κόσμο μας

Η έκθεση παρουσιάζει έργα παιδιών και νέων με αναπηρίες, από ειδικά σχολεία – κοινωνικούς φορείς – ιδρύματα, σε συνεργασία με μαθητές γενικής εκπαίδευσης και φοιτητές. 4.500 μαθητές και νέοι με αναπηρίες, από 104 σχολεία, ειδικά σχολεία και κοινωνικούς φορείς, ζωγράφισαν μαζί κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2011 – 2012. Τα καλλιτεχνικά εργαστήρια έχουν κύριο στόχο τη δημιουργία ανθρώπινων σχέσεων και όχι μόνο το εικαστικό αποτέλεσμα. Όλοι οι νέοι είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν μέσω της τέχνης, χωρίς επικοινωνιακές «συνταγές», χωρίς «πρέπει» και κυρίως χωρίς προκαταλήψεις, με σκοπό τη δημιουργία μιας κοινωνίας όπου όλοι θα αισθάνονται χρήσιμοι. Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε η ιδρύτρια και πρόεδρος του ΔΣ, κ. Αθηνά Κρητικού-Γεννηματά:

«Το να μην είσαι ίδιος δεν σημαίνει πως δεν είσαι ίσος. Δεν σημαίνει πως σου αφαιρούνται ή σου προστίθενται δικαιώματα. Στάση ζωής είναι μια συνειδητή απόφαση που δίνει υπαρξιακό νόημα στον άνθρωπο και όχι η περιστασιακή εκδήλωση ενδιαφέροντος. Αντέχουμε όμως να αλλάξουμε τη στάση μας προς το διαφορετικό ή θα πορευόμαστε πάντα με το βλέμμα στο σκοτάδι;».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012 στις 7 το βράδυ, στο Μουσείο Βορρέ, και η είσοδος είναι ελεύθερη. Η έκθεση θα κρατήσει μέχρι τις 25 Μαρτίου. Για περισσότερες πληροφορίες: ΣΚΕΠ: τηλ.: 211 8009876 – www.skep.gr.


Σχολιάστε εδώ