Κυβέρνηση εναντίον ΕΤΑΠ – ΜΜΕ

«Κατά ποία ηθική και λογική ενισχύονται εξίσου από το κράτος μεγάλα Ταμεία (…) όπως είναι αυτά των δημοσιογράφων (ΕΤΑΠ – ΜΜΕ) ή τα επικουρικά των δημόσιων υπαλλήλων, που τα ίδια είχαν επιλέξει το 2008 να επενδύσουν σε δομημένα ομόλογα, να δέχονται τις επιχορηγήσεις του κρατικού προϋπολογισμού;», αναρωτήθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Εμμέσως πλην σαφώς, η κυβέρνηση εκτιμάται πως θα επαναφέρει το ζήτημα του αγγελιοσήμου, για το οποίο υπάρχει έμμεση αναφορά στο Μνημόνιο 2. Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε και συνάντηση με τις διοικήσεις των Ταμείων που σήκωσαν αντάρτικο, μεταξύ των οποίων είναι και το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ.

Η ΠΟΕΣΥ απάντησε με ευθεία επίθεση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «λησμονούν ότι στερούνται μιας νωπής, ξεκάθαρης λαϊκής εντολής για την οικονομική διαχείριση της χώρας», αλλά και σε βάρος των δημοσιογράφων που «έστησαν πανηγύρι στις τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές για την επιτυχία του PSI, εξαπολύοντας δηλητηριώδη σχόλια κατά συνδικαλιστών και διοικήσεων των Ταμείων μας».


Σχολιάστε εδώ