Τα κόμματα που υπηρετούν το σύστημα ευθύνονται για όσα βιώνει ο λαός

Η σφοδρή επίθεση του Α. Σαμαρά κατά της Αριστεράς, και μάλιστα από το βήμα της Βουλής, δεν αιφνιδίασε το ΚΚΕ, αφού τα στελέχη του την περίμεναν αργά ή γρήγορα από τότε που η ΝΔ εγκατέλειψε τον υποκριτικό αντιμνημονιακό της λόγο και μπήκε με «τα μπούνια» στη συγκυβέρνηση για την υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων που προωθούνται από κοινού από την κυβέρνηση και την «τρόικα».
Στο ΚΚΕ εκτιμούν ότι η επίθεση αυτή, που συμπλήρωσε τις ανάλογες και επαναλαμβανόμενες επιθέσεις του Ευ. Βενιζέλου, δείχνει τον πανικό στον οποίο βρίσκονται τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ εξαιτίας της λαϊκής αποδοκιμασίας στην πολιτική που ακολουθούν αλλά και την αγωνία τους για την ολοένα και αυξανόμενη επιρροή του ΚΚΕ.
Και η επίθεση αυτή, τονίζουν, δείχνει με τον τρόπο της ότι η πολιτική γραμμή του κόμματος είναι στη σωστή κατεύθυνση και γι’ αυτό αποτελεί «καρφί στο μάτι» των κομμάτων του συστήματος αλλά και των επιτελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι με αλλεπάλληλες δηλώσεις τους καλούν τον λαό να μείνει μακριά από τα «ακραία ελληνικά κόμματα», όπως χαρακτηρίζουν στην Εσπερία το ΚΚΕ. Φυσικά, στην πρόκληση Σαμαρά «να μη μας κουνάει το χέρι η Αριστερά», γιατί ευθύνεται για όλα σχεδόν τα κακά της μεταπολίτευσης, η απάντηση του Περισσού ήταν και άμεση και αυστηρή. Το ΚΚΕ έκανε λόγο για θρασύτατη επίθεση και για ένα ακόμα «αντιΚΚΕ παραλήρημα», που στόχο έχει να κρύψει το γεγονός ότι για τη σημερινή κατάσταση που βιώνει ο ελληνικός λαός την αποκλειστική ευθύνη έχουν τα κόμματα που υπηρετούν το σύστημα και την Ευρωπαϊκή Ένωση και σε αυτά μαζί με το ΠΑΣΟΚ ξεχωριστή θέση έχει και η ΝΔ.
Στην ουσία, τονίζουν στελέχη του κόμματος, ο Σαμαράς έστρεψε την «κάννη» της προπαγάνδας του στο εργατικό λαϊκό κίνημα και τις κατακτήσεις που αυτό απέσπασε όλες τις προηγούμενες δεκαετίες με σκληρούς ταξικούς αγώνες.
Αυτό, λένε, είναι στην πραγματικότητα που ενοχλεί τη ΝΔ και τις άλλες αστικές δυνάμεις, που εξυπηρετώντας το κεφάλαιο θέλουν να ξεμπερδεύουν μια και καλή με κάθε λαϊκό δικαίωμα και κατάκτηση.
Την ίδια στιγμή στον Περισσό αντιμετώπισαν με ψυχραιμία τα δημοσιεύματα για εσωκομματικά προβλήματα με αφορμή τις καταγγελίες του Α. Χαλβατζή (γιου του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Σ. Χαλβατζή) για ανώμαλο εσωκομματικό καθεστώς. Υπενθύμισαν ότι πρόκειται για μεμονωμένη περίπτωση, η οποία μάλιστα ανάγεται στο 2010, όταν και ο Α. Χαλβατζής αποχώρησε από το ΚΚΕ.


Σχολιάστε εδώ