Ζούμε με τον εφιάλτη…

Το πρόβλημα ρευστότητας που έχει το Mega θα έχει τραγικές επιπτώσεις…
Ο ηθοποιός, που έχει πρωταγωνιστήσει σε σειρές όπως «Μαύρα μεσάνυχτα», «Χαρά αγνοείται», «Το καφέ της Χαράς» και σε ταινίες όπως «Το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι», «Βαλκανιζατέρ», «Από το χιόνι», «Μπραζιλέρο», «Τοπίο στην ομίχλη», δηλώνει ότι αυτό που ζούμε σήμερα το φοβάται περισσότερο τη χρεοκοπία. Ίσως ο Έλληνας χρειάζεται ένα ισχυρότερο σοκ για να ξυπνήσει και να μην περιμένει φως από τους εθνοσωτήρες… Η ελπίδα μας, λέει, δεν είναι οι ξένοι, αλλά τα νέα παιδιά και η ελληνική γη!

// Από «Βασιλιάδες» σας έχουν κάνει ζητιάνους ή κάνω λάθος; Τι συμβαίνει μ’ αυτήν τη σειρά του MEGA; Πληρώνεστε ή δεν πληρώνεστε; Έχετε σταματήσει τα γυρίσματα ή δεν τα έχετε σταματήσει;
Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα γίνει! Αυτό που έχω να σου πω είναι ότι τα γυρίσματα της σειράς έχουν σταματήσει πριν από τις γιορτές και, από εκεί και πέρα, δεν έχουμε καμία πληροφόρηση από το στούντιο ΑΤΑ.

// Γιατί τα σταματήσατε;
Γιατί έχουμε πληρωθεί κάποια έναντι και όχι για όλα τα επεισόδια που έχουμε παραδώσει στο κανάλι. Ξέρω ότι το στούντιο ΑΤΑ έχει δώσει στο MEGA επεισόδια που φτάνουν και μέχρι το τέλος της σεζόν, δηλαδή το καλοκαίρι. Το πρόβλημα με τις επαναλήψεις θα αρχίσει από το φθινόπωρο, αφού δεν θα έχουμε γυρίσει νέα επεισόδια. Εκτός και αν μας πληρώσουν. Γιατί άλλοι δεν έχουν πάρει ούτε έναντι.

// Ποιοι δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος;
Το συνεργείο. Τα παιδιά δεν έχουν πληρωθεί καθόλου. Είμαστε οι «Βασιλιάδες» της τηλεθέασης με απλήρωτο συνεργείο και σεναριογράφους. Τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2011, η σειρά ξεκίνησε 8 Γενάρη, αλλά λεφτά δεν υπάρχουν… Το παράλογο είναι ότι η σειρά δέχεται πολλές διαφημίσεις, αλλά το οικονομικό πρόβλημα του MEGA σε ρευστό είναι τόσο μεγάλο, όπως φαίνεται, που δεν μπορούν να μας πληρώσουν. Δεν μας πληρώνουν όχι γιατί δεν μας γουστάρουν αλλά γιατί δεν έχουν!

// Λέγεται ότι βρέθηκαν κάποια χρήματα μετά την απειλή Ψυχάρη, ο οποίος κατέχει το ΑΤΑ, ότι θα πάει τη σειρά στον ΑΝΤ-1.
Αν δεν πιέσουν τα μεγάλα κεφάλια, η φωνή του κόσμου δεν ακούγεται;
Μακάρι να πληρωθούμε, αυτό έχω να πω! Αλλά είναι πολύ περίεργο να εργάζεσαι, να έχεις δηλαδή δουλειά, να μην είσαι άνεργος και να μην πληρώνεσαι. Το ρόλο μου στους «Βασιλιάδες» τον χαίρομαι, αλλά δεν ξέρω αν θα μπορέσω να τον υποδύομαι χωρίς να πληρώνομαι, γιατί πρέπει να θρέψω μια οικογένεια με τρία παιδιά και πρέπει να βρω μια εργασία που θα μου δώσει τη δυνατότητα να τα μεγαλώσω. Παράλληλα δουλεύω και στο θέατρο, δεν γίνεται αλλιώς.
Ανεβάσαμε ένα πολύ ωραίο μονόλογο με τίτλο «Ανδρική νοημοσύνη, οξύμωρο» στο «Coronet».

// Είναι η ανδρική νοημοσύνη οξύμωρο;
Αν πάρεις την πλειοψηφία της ελληνικής Βουλής (γέλια)…

// Η Ευρώπη και η Μέρκελ θέλουν να μας σώσουν λένε, αλλά οι διεθνείς χρηματοπιστωτικοί οίκοι μάς θέλουν να χρεοκοπούμε έτσι και αλλιώς. Πιστεύετε ότι η Ευρώπη είναι πρόθυμη να βοηθήσει ουσιαστικά ή αυτό που πραγματικά επιθυμεί είναι να βρει τρόπους να μας πετάξει από το ευρώ;
Αμφιβάλλετε ότι θέλουν να μας ωθήσουν να βγούμε εκτός ευρώ; Εδώ που έφτασαν τα πράγματα το τοπίο είναι ξεκάθαρο. Δεν ενδιαφέρονται για τη σωτηρία της Ελλάδας! Το μόνο που τους νοιάζει είναι να ξεπληρώσουμε το δάνειο και δεν πάει ο λαός να λιμοκτονήσει. Εδώ τους λέμε ότι τίθεται θέμα Δημοκρατίας, θα επαναστατήσει ο λαός, θα γεννηθούν ακραίοι πολιτικοί φορείς λόγω της ανέχειας και της ανθρωπιστικής κρίσης και αυτοί μας λένε ότι δεν πρέπει να γίνουν εκλογές. Ως πολίτης αυτής της χώρας νιώθω σαν ναρκομανής που πολεμάω για να πάρω τη δόση μου και κάποιοι μ’ έβαλαν σε κέντρο αποτοξίνωσης μέχρι να δουν τι θα κάνουν με εμένα. Ως πότε θα τρώμε το παραμύθι ότι ανήκουμε στην Ευρώπη; Στην Ευρώπη ανήκουμε για να αγοράζουμε μόνο τα όπλα και τα προϊόντα τους. Εμείς θα σώσουμε την Ελλάδα, οι Έλληνες. Κανένας ξένος τραπεζίτης δεν πονάει τα συμφέροντά μας όσο εμείς!

// Δηλαδή θα προτιμούσατε να πάμε σε χρεοκοπία;
Σε χρεοκοπία είμαστε! Ζούμε με τον εφιάλτη και το φάντασμα της χρεοκοπίας, αλλά ποια είναι η διαφορά; Στη δουλειά μου, όπως και σε πολλές ακόμη, έχει γίνει στάση πληρωμών. Ζούμε τον απόλυτο εκβιασμό από τους τραπεζίτες που επελέγησαν για εμάς. Και το παράλογο είναι ότι εμφανίζονται ως εθνοσωτήρες μας αυτοί που μας έβαλαν με πλαστά στοιχεία στο ευρώ, οι αρχιτέκτονες αυτού του ολέθρου… Και εμείς θα τους αφήσουμε αυτούς που μας κατέστρεψαν να μας πάνε πού; Στην απώλεια εθνικής κυριαρχίας;

// Το ότι δεν θα υπάρχουν φάρμακα, βενζίνη σε μια χρεοκοπία δεν σας φαντάζει τρομακτικό;
Φοβάμαι αυτό που ξέρω και όχι αυτό που δεν ξέρω. Δεν λέω αβασάνιστα να χρεοκοπήσουμε, δεν είμαι τόσο ανεύθυνος, αλλά το φοβάμαι λιγότερο. Γιατί αυτό που βιώνω αυτήν τη στιγμή με τα χαράτσια, τις έκτακτες εισφορές, την έλλειψη ρευστού δεν παίζεται! Τουλάχιστον, δεν θα εξυπηρετούσαμε τα ξένα συμφέροντα. Τώρα έχουμε μπει στον κυκεώνα της ύφεσης, της βαθιάς ύφεσης. Μόνο ένας ηλίθιος δεν θα έβλεπε ότι θα χρειαστεί και άλλο δάνειο για να τη σκαπουλάρουμε. Πείτε μου αυτά τα μυαλά της τρόικας ποιο αναπτυξιακό μέτρο ανακοίνωσαν; Κανένα!

// Η Αθήνα τις Αποκριές και την Καθαρή Δευτέρα ήταν μια έρημη πόλη. Αυτή η έλλειψη χαράς σάς φοβίζει περισσότερο από τη χρεοκοπία;
Ναι. Ζω στα Σπάτα. Βγαίνεις το απόγευμα και μοιάζει το κέντρο της πόλης βομβαρδισμένο. Δεν υπάρχει ψυχή στα μαγαζιά, στα καφενεία, στα μπαρ. Τα μισά μαγαζιά κλειστά, άδεια. Δεν κυκλοφορούσε άνθρωπος. Πώς μας κατάντησαν έτσι; Μας έφυγε το χαμόγελο! Είναι μεγάλη πληγή, ειδικότερα για τη νέα γενιά, να μην μπορεί να κάνει όνειρα για οικογένεια, για μια δουλειά με προοπτική, για δημιουργία!

// Πώς σας φάνηκε η συμπαράσταση στον ελληνικό λαό; Σας ικανοποίησε το φιλελληνικό ξέσπασμα; Μήπως οι ξένοι βλέπουν ότι αυτό που βιώνει η Ελλάδα έρχεται και σ’ αυτούς και γι’ αυτό εναντιώνονται;
Φυσικά. Η Ελλάδα είναι το πειραματόζωο! Η Ελλάδα λειτουργεί ως μια νεο-αποικία των ξένων.

// Έχετε πρωταγωνιστήσει σε αρκετές κινηματογραφικές ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Τι σας λείπει από αυτόν;
Η φωνή του! Την είχαμε ανάγκη αυτήν τη φωνή! Είχε μια διορατικότητα -έκανε μια ταινία για την κρίση, για τους άνεργους. Φεύγει ο ένας μεγάλος μετά τον άλλον και μάλιστα σε δύσκολες εποχές. Μένουμε χωρίς φωτεινά μυαλά. Ο Αγγελόπουλος δεν ήταν του σαλονιού. Ήταν ένας ανήσυχος άνθρωπος. Το κενό που άφησε ήταν μεγάλο. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι η γενιά του Πολυτεχνείου ξεπουλήθηκε ολόκληρη στο χρήμα. Είμαστε υπόλογοι για την Ελλάδα που αφήνουμε στα παιδιά μας. Έγινε τεράστιο κακό στη χώρα.

// Τι φοβάστε πιο πολύ;
Ότι μπορεί τα παιδιά μας να μη χαίρονται τα ελληνικά νησιά. Ότι θα πληρώνουν τους Γερμανούς για να κάνουν μπάνιο. Αυτά φοβάμαι ότι θα τους λείψουν. Τα ελληνικά νησιά είναι τα διαμάντια της Γης. Δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο. Αυτά τα νησιά ορέγονται, αυτόν τον ήλιο, αυτήν τη θάλασσα, αυτόν τον ουρανό, αυτήν την αρχιτεκτονική, αυτήν την απλότητα, τη σοφία. Μακάρι να επιστρέψουν στα νησιά τους, στα χωριά τους, στα πατρικά, στα χωράφια τους τα νέα παιδιά για να πάρουν και να δώσουν ζωή στον τόπο τους.

// Πιστεύετε ότι αυτές οι εκλογές θα είναι μια έκπληξη;
Θα υπάρχει άνοδος της Αριστεράς! Πολύ θα ήθελα, επιτέλους, να δω τις αριστερές δυνάμεις ενωμένες. Δεν με ενδιαφέρει αν ο ένας είναι μαρξιστής, ο άλλος λενινιστής. Επιτέλους, πότε θα φύγουν από το σύνδρομο των μικρών κομμάτων;

// Τι χρειάζεται η ελληνική κοινωνία για να αντιδράσει;
Ένα ισχυρό σοκ! Να φτάσει ακόμη πιο κάτω, ακόμη πιο πολύ στον πάτο, να τα χάσει όλα για να βγει στους δρόμους, να ξυπνήσει. Αυτήν τη στιγμή όλα είναι σε κρίση -σχέσεις, αξίες. Βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια τον απόλυτο ατομισμό και τώρα θα μετριάσουμε τον εγωισμό μας για να βγει μπροστά το εμείς, το μαζί και η ευαισθησία μας.

// Με ποιες αξίες να πορευθούμε;
Να θυμηθούμε ότι καταγόμαστε από την Ελλάδα και ότι οι πρόγονοί μας έζησαν τόσα χρόνια καλλιεργώντας τη γη. Εμείς είμαστε οι διαχειριστές της τύχης μας! Πιστεύω πολύ στη νέα γενιά. Είμαι αισιόδοξος όταν βλέπω τα παιδιά μου!


Σχολιάστε εδώ