Πάρτε σκληρά μέτρα και για σας…

Καταργήστε τις βουλευτικές συντάξεις και θεωρήστε τον βουλευτικό χρόνο αντίστοιχο του επαγγέλματος ενός εκάστου βουλευτή με τις ανάλογες κρατήσεις για την επαγγελματική και μόνο σύνταξή του», τονίζει σε επιστολή που έστειλε προς τον πρωθυπουργό, τους προέδρους των κομμάτων και τους 300 βουλευτές ο ναύαρχος του ιστορικού αντιτορπιλικού «Βέλους», Νίκος Παππάς, που μαζί με όλο το πλήρωμα κατάφερε καίριο πλήγμα στη χούντα των Απριλιανών.

Και προσθέτει:

«Περιορίστε τους υπουργούς σε 15. Είναι τραγικός εμπαιγμός να κόβετε τις συντάξεις των πολιτών και να διατηρείτε 4 υπουργούς Εθνικής Άμυνας!

Περιορίστε τις στρατιές των αυλικών, συμβούλων και φυλάκων σας. Καταργήστε επιτέλους τους γενικούς γραμματείς, διευθυντές και διοικητές που διορίζονται στις θέσεις αυτές με μόνο κριτήριο την αποτυχία τους να εκλεγούν βουλευτές και διορίστε μόνιμους γενικούς γραμματείς με αξιοκρατικά κριτήρια και ευρεία κοινοβουλευτική στήριξη.

Μόνο από αυτά τα μέτρα θα εξοικονομούσατε περισσότερα από τα 300 εκατομμύρια που ψάχνετε ευτελίζοντάς μας στην παγκόσμια κοινότητα.

Τιμωρήστε επιτέλους τους ανάμεσά σας ευρισκόμενους ιδιοτελείς εκμεταλλευτές του δημοσίου χρήματος.

Μόνον έτσι έχετε ελπίδα να καταστείτε ηγήτορες που θα εμπνέουν τον θαυμασμό και την αγάπη, κυρίως δε την εμπιστοσύνη των πολιτών που σας ακολουθούν.

Αγάθων έφη: “Ο άρχων τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον, ότι ανθρώπων άρχει, δεύτερον ότι κατά νόμον άρχει, και τρίτον, ότι ουκ αεί άρχει”».


Σχολιάστε εδώ