Διάδρομοι και Ψίθυροι

Συνηθισμένοι να παρατηρούμε τις κινήσεις του τραπεζικού δείκτη και της υψηλής κεφαλαιοποίησης, συχνά «χάνουμε» σημαντικές διακυμάνσεις από τρίτους κλάδους που, αν μη τι άλλο, περιλαμβάνουν και μετοχές που συχνά-πυκνά μετατρέπονται σε… ημερήσιους πρωταγωνιστές. Ο λόγος για τους δείκτες των Τροφίμων και του Εμπορίου. Δείτε τους λίγο πιο προσεκτικά…

Τηλεπικοινωνίες και μετοχές Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας. Αυτήν την εβδομάδα υπολείπονταν των υπολοίπων κλαδικών δεικτών. Λόγω… σύνθεσης, αναμένεται να μας αποζημιώσουν στη συνέχεια, ιδίως εάν επιτέλους δούμε κάτι παραπάνω στο περιβόητο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων.

Στους πρωταγωνιστές των προηγούμενων ημερών, θετικούς αλλά και αρνητικούς, και οι μετοχές των HOL, Alapis, Yalco και Έδραση. Ίδωμεν για τη συνέχεια…

Ο τίτλος της είναι ο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής των τελευταίων μηνών. Και παράλληλα η εταιρεία «γεννά» ειδήσεις. Τελευταία η είδηση της νέας επέκτασής της. Συγκεκριμένα, η Coca Cola 3E ανακοίνωσε επένδυση ύψους 40 εκατ. ευρώ στην Αυστρία.

ΑΕΓΕΚ: Ανακοίνωσε σύμβαση για έργα στην Εγνατία. Θα δούμε πώς θα αποτιμηθεί η είδηση στην αγορά.

Τιτάν: Κι όμως, συμπλήρωσε 100 χρόνια στο ταμπλό του ΧΑ!

Και αυτήν την εβδομάδα, πάντως, οι πρωταγωνιστές δεν άλλαξαν: στους «σταθερούς» 3Ε, Ελλάκτωρ, ΕΛΠΕ, Motor Oil, Μυτιληναίος προσθέστε τη MIG και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Δεν πρέπει, όμως, να μας ξεφύγει και η σχετικά καλή κίνηση που καταγράφουν εσχάτως οι μετοχές που ξεχωρίζουν από τη Μεσαία Κεφαλαιοποίηση, δηλαδή οι μετοχές των: ΓΕΚ Τέρνα, Ιntrakat και Intralot, Μέτκα και Σωληνουργεία Κορίνθου. Για τις οποίες αρκετοί αναλυτές δεν διστάζουν να δηλώσουν πως καταγράφουν μιαν ανοδική τάση, έστω βραχυπρόθεσμη.


Σχολιάστε εδώ