Καρατόμησε τους μισούς αντιδημάρχους ο Καμίνης

Το παρασκήνιο ήταν πολύ πλούσιο, με τον τέως αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας Τάσο Αβραντίνη να φωνάζει για την καρατόμησή του, αν και όπως λέει η δημοτική αρχή τού προτάθηκε η θέση του αντιδημάρχου Πολεοδομίας, την οποία όμως αρνήθηκε.

Χρέη αντιδημάρχου θα εκτελούν και οι δύο «άσπονδοι» φίλοι τού δημάρχου Αθηναίων, ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος, που ανέλαβε τη Δημοτική Αστυνομία, και ο Φώτης Προβατάς, πρώην πολιτικός καθοδηγητής του Καμίνη στο ΚΚΕ εσ., ο οποίος πήρε την αντιδημαρχία Δημοσίων Σχέσεων και Αστικής Κατάστασης. Εκτός βρέθηκαν η Άννα Φιλίνη και η Αγγελική Αντωνοπούλου.

Στις θέσεις τους διατηρήθηκαν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Ανδρέας Βαρελάς, η Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, Καλλιόπη Γιαννοπούλου, η Παιδείας Νέλλη Παπαχελά, του Πρασίνου Αγγ. Αντωνόπουλος, των Τεχνικών Υπηρεσιών, Σουλτάνα Σπυροπούλου και Οικονομικών η Εύα Κοντοσταθάκου. Νέα πρόσωπα στα ανώτερα αξιώματα του δήμου είναι η αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Σχεδίου Πόλης Αικατερίνη Δωρή (κόρη της Ελένης Δωρή, παλιάς δημοτικής συμβούλου του Δημήτρη Μπέη) και ο Νώντας Λαμπρακάκης, στον οποίο ανατέθηκαν κι επισήμως τα καθήκοντα του αντιδημάρχου Ενδοδημοτικής Αποκέντρωσης (Διαμερισμάτων).

Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ορίστηκε ο Γιώργος Αναγνωστόπουλος, ενώ της Ποιότητας Ζωής η Νέλλη Παπαχελά. Αναπληρώτρια δημάρχου θα είναι η Σουλτάνα Σπυροπούλου, την εποπτεία των κοιμητηρίων θα έχει ο Νίκος Κόκκινος και των Δράσεων Εθελοντισμού η Αγγελική Αντωνοπούλου.

Από τους δέκα αντιδημάρχους, οι τρεις (Βαρελάς, Προβατάς και Παπαχελά) ανήκουν στον χώρο της Δημοκρατικής Αριστεράς και οι υπόλοιποι πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Αβραντίνης, που προέρχεται από το κόμμα του κ. Μάνου, ισχυρίζεται ότι η απομάκρυνσή του ήταν «πολιτική». Παράγοντες του δήμου έλεγαν ότι εδώ και μήνες υπήρχε έντονη ενόχληση του κ. Καμίνη από τους χειρισμούς εκ μέρους του τέως πλέον αντιδημάρχου κ. Αβραντίνη της υπόθεσης της ελεγχόμενης στάθμευσης. Μένεα κατά του κ. Καμίνη πνέει και η Άννα Φιλίνη, που θεωρεί ότι αδικήθηκε.


Σχολιάστε εδώ