Aπολύσεις και τετραήμερη εργασία στο Mega

Οι εργαζόμενοι του καναλιού κλήθηκαν να καταγράψουν τα προσωπικά τους στοιχεία (π.χ. οικογενειακή κατάσταση), για να γίνει η τελική αξιολόγηση ώστε οι απολύσεις να έχουν «κοινωνικά κριτήρια». Ιδιαίτερη σημασία έχει η στάση που θα κρατήσει ο Ηλ. Τσίγκας, ο οποίος παραμένει ο βασικός συνδετικός κρίκος για τη λειτουργία του καναλιού. Θέλει να αποφύγει όσο είναι δυνατόν το «αιματοκύλισμα», αλλά οι πιέσεις των μετόχων είναι έντονες.

Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ολοκληρωθεί ο οικονομικός έλεγχος της εταιρείας για να ανοίξει η διαδικασία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου του Mega κατά 10 εκατ. ευρώ. Σε αυτό το σημείο οι δύο βασικοί μέτοχοι, ΔΟΛ και Πήγασος, δήλωσαν στη Γενική Συνέλευση πως θα διατηρήσουν το ποσοστό συμμετοχής τους στην εταιρεία μέχρι την ολοκλήρωση της προτεινόμενης αύξησης και πως επιφυλάσσονται για την πρόθεσή τους να διατηρήσουν το ποσοστό συμμετοχής για χρονικό διάστημα έξι μηνών από την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών.

Αν δεν κρατήσουν το ποσοστό τους, ποιος άραγε θα το πάρει. Ερώτημα επίσης τίθεται αν από την στιγμή που θα μειωθεί το κόστος λειτουργίας θα γίνει με διαφορετικούς όρους η συγχώνευση με το Star… Φαίνεται, πάντως, ότι το ποσόν των 10 εκατ. ευρώ δεν φτάνει, οι συζητήσεις με τις τράπεζες συνεχίζονται και οι ενδείξεις για τη χορήγηση δανείου είναι θετικές.

Θυμίζουμε ότι ο Πήγασος έχει το 26,82% του Mega και ο ΔΟΛ το 22,11%, ενώ σημαντική παρουσία μέσω offshore εταιρειών έχει ο Όμιλος Βαρδινογιάννη. Η Benbay Limited του Β. Ρέστη έχει το 5,26%, η Προμηθέας Gaz του Δ. Κοπελούζου 2,93% και ακολουθούν οι εταιρείες Saran Holdings με 2,70%, GS Bank με 2,48%, Elkin Holdings με 2,24%, Moongold Investments με 2,09, Baltazzi Investments με 2,05%, Goodlass Investments με 2,05%, Opalton Incitements επίσης με 2,05%, Eurobank με 1,43% κ.ά.

= Δεν υπογράφουν ατομικές συμβάσεις στον «Ελεύθερο Τύπο». Οι εργαζόμενοι ύστερα από δύο συνελεύσεις αποφάσισαν να εξουσιοδοτήσουν την ΕΣΗΕΑ να διαπραγματευτεί με τους εκδότες της εφημερίδας.

= Την επόμενη Τετάρτη στα δικαστήρια της Ευελπίδων εκδικάζεται η αίτηση υπαγωγής της Χ. Κ. Τεγόπουλος στο άρθρο 99. Παράλληλα, συνεχίζονται οι συζητήσεις για την επανέκδοση του φύλλου από την εκδότρια. Το απεργιακό φύλλο δεν κυκλοφόρησε το περασμένο Σάββατο, εξαιτίας διαφωνιών και νομικών ζητημάτων, και στόχος είναι να κυκλοφορήσει έως την Τετάρτη.


Σχολιάστε εδώ