Φάλτσα Συμφωνία

Σύμφωνα με τον Αντώνη, οι επικουρικές σώθηκαν χάρη στη δική του διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με τον Γιώργο, χάρη σε αυτόν δεν εθίγησαν οι κύριες συντάξεις.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τον άλλο Γιώργο, οι διαβουλεύσεις ήταν μια καλή ευκαιρία να θυμηθούμε τους Μπιτλς και ολίγον Καβάφη.

Όσο για τον Λουκά, σε ρόλο μαέστρου, η συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από την Τρίτη Συμφωνία του Μπετόβεν.

Η λιτή ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού είναι αποκαλυπτική:

«Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης με την «τρόικα»… Οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν με το αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων αυτών. Κατόπιν τούτου υπάρχει γενικότερη συμφωνία για το περιεχόμενο του νέου προγράμματος εν όψει και της αποψινής συνεδρίασης του Eurogroup».

…Κατόπιν τούτου μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι, αλλά φευ!

Εκεί που λες «εντάξει με τη δική μας ορχήστρα», έρχονται «Τα Παιδιά από τις Βρυξέλλες» -οι υπουργοί Οικονομικών- και δίνουν τη δική τους παράσταση:

«Συμφωνία;», λένε, «Από πού κι ως πού; Πού είναι τα 325 εκατομμύρια από τις επικουρικές; Πού είναι η έγκριση από τη Βουλή; Πού είναι οι ισχυρές πολιτικές δεσμεύσεις;»…

Πού το ένα, πού το άλλο, πού σε πονεί και πού σε σφάζει, δεν ήξερε από πού να φύγει ο υπουργός μας. Και σαν να μην έφτανε αυτό, άκουσε και το «φινάλε»:

– Μάζεψέ τα και γρήγορα πίσω! Την Τετάρτη ξανά εδώ, στους κηδεμόνες σας!

– Σύμφωνοι! ψέλλισε ο Βαγγέλης και γύρισε στην Αθήνα για να ετοιμάσουν όλοι μαζί την οριστική Συμφωνία.

Όλοι εκτός από τον λαό. Αυτός, φαίνεται, αποτελεί παραφωνία!


Σχολιάστε εδώ