Μικρά & ενοχλητικά

Ψάχνουν τη μέση οδό

Στην αρχή πήγαν να το «χοντρύνουν» και οι μητροπολίτες και οι εργαζόμενοι του επίσημου ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας. Οι μεν ζητούσαν μειώσεις μισθών, «για να βγει το μαγαζί». Οι δε δεν δέχονταν το παραμικρό και «κρύβονταν» πίσω από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις (που δείχνουν την αγριότητά τους στους παπάδες). Οι εργαζόμενοι, αν και στην αρχή είχαν δείξει πως θέλουν να ρίξουν νερό στο κρασί τους, αποφάσισαν τελικά μέσα στην εβδομάδα να μη μετάσχουν σε κανέναν διάλογο για την εφαρμογή επιχειρησιακής σύμβασης. Οι μητροπολίτες θίχτηκαν και αποφάσισαν να προχωρήσουν ένα βήμα παρακάτω. Αποφάσισαν την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του ραδιοφώνου, εξαγριώνοντας ακόμη περισσότερο τους εργαζομένους.

Τελικά παρενέβησαν οι ψυχραιμότεροι και από τις δύο πλευρές. «Ούτε η Φωνή της Εκκλησίας πρέπει να σιγήσει, ούτε οι εργαζόμενοι να χάσουν τη δουλειά τους, ούτε από την άλλη η Εκκλησία να βγάζει δίσκο κάθε τρεις και λίγο για ένα ραδιόφωνο πιο πολυέξοδο και από έναν εμπορικό σταθμό», έλεγε κληρικός της Συνόδου.

***

Από την Εγνατία στην οδό της σιωπής!

Στο μοναστήρι του όμορφου νησιού της Χάλκης έγινε πριν από λίγες μέρες ηγούμενος ο επίσκοπος Προύσσης Ελπιδοφόρος. Άλλοι λένε πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης τον τίμησε και άλλοι πως τον… ξαπόστειλε διά της αναβαθμίσεως, για ακόμη μία φορά. Μετά την αποκάλυψη της περασμένης Κυριακής, πάντως, για το «αλά Κουλούρη» επεισόδιο με άντρες της Τροχαίας το περασμένο καλοκαίρι στην Εγνατία Οδό, ο Σεβασμιότατος επέλεξε από τις ταχύτατες λεωφόρους της Θράκης την… οδό της σιωπής. Ας ελπίσουμε πως έχει βάλει πια μυαλό και δεν θα επιδίδεται σε… σοφερικές επιδείξεις στην Πόλη. Γιατί οι Τούρκοι αστυνομικοί δεν αστειεύονται.

***

Το μαύρο πρόβατο

Ευεργετήθηκε όσο λίγοι στην Εκκλησία. Εκμεταλλεύτηκε την καλοσύνη υψηλών εκκλησιαστικών προσώπων και επιχειρηματιών. Και τώρα πια που διαπίστωσε πως δεν υπάρχει αλλού μέλλον γι’ αυτόν (και τελείωσαν και τα λεφτά), ο πρώην αρχιμανδρίτης ζητά να φορέσει και πάλι το ράσο! Έστειλε και επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο και την Ιερά Σύνοδο ζητώντας με περισσό θράσος να τον… συγχωρήσουν. Οι μητροπολίτες δεν θέλουν να τον ξαναδούν στα μάτια τους. Γιατί έριξε νερό στον μύλο μιας από τις πιο μελανές στιγμές της Εκκλησίας της Ελλάδος. «Ανοχή υπάρχει στα λάθη των ανθρώπων. Όμως η ιεροσύνη δεν είναι… αμέρικαν μπαρ, να μπαινοβγαίνουμε όποτε μας καπνίσει!» έλεγε κληρικός που γνωρίζει όσο λίγοι τα καμώματα του νεαρού πρώην αρχιμανδρίτη. Αν αγαπά τόσο την Εκκλησία, λένε οι μητροπολίτες, ας πάει σε μοναστήρι. Θα κάνει καλό και στον εαυτό του και στην Εκκλησία.


Σχολιάστε εδώ