Όχι στη νοσογόνο πολιτική

Κύριε Διευθυντά,

Είναι μεγάλο λάθος ενός που θέλει να λέγεται ηγέτης, να επιρρίπτει τις ευθύνες στους προηγούμενους και να ακολουθεί τη μέθοδο της «καμένης γης».

Πιστεύει και το γνωρίζει κάθε σκεπτόμενος Έλληνας, ότι όλα όσα σήμερα επικαλείται για την προηγούμενη κυβέρνηση ο πρωθυπουργός, είναι έργο και σύστημα του σημερινού κόμματος που ήτο επί μία εικοσαετία κυβέρνηση της χώρας. Απλώς η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ ουδέποτε κατάλαβε γιατί τόσο απλόχερα ο ελληνικός λαός την εμπιστεύθηκε και δεν έκανε τίποτε. Με τη λεγόμενη «ήπια πολιτική» ακολούθησε τ’ αχνάρια των προηγούμενων κυβερνήσεων, σε γενικές γραμμές, γι’ αυτό και ο ελληνικός λαός την τιμώρησε παραδειγματικά. Κορυφαία περίπτωση απώλειας της επαφής με την πραγματικότητα, είναι να πιστεύουμε ότι το σημερινό κόμμα της εξουσίας δεν έχει παρελθόν.
-Δεν υπήρξε η καταστροφική για τη χώρα δημιουργία του κράτους των «κλαδικών»;
-Δεν συντελέστηκε επί των ημερών του το ανήκεστο έγκλημα, υποχρέωσης του κράτους, σε κατάργηση κάθε αξιοκρατικής ιεραρχίας και πειθαρχικού ελέγχου;
-Δεν καταξιώθηκε τότε ο ιδεολογικά κινούμενος αμοραλισμός, με το «όλα επιτρέπονται»;
-Δεν διαλύθηκαν τότε τα σχολεία και γενικά η Παιδεία με τους «προοδευτικούς» μηδενιστές των συντεχνιών του συμφέροντος;

Σήμερα, πέραν των ανωτέρω, θα πρέπει η κυβέρνηση ν’ ασχοληθεί με το κυρίως έργο της. Ο λαός θα εκτιμήσει το έργο, αν γίνει, και θα το δείξει απλόχερα. Να ‘στε βέβαιοι, ότι σήμερα πλέον ο ελληνικός λαός δεν φυλακίζεται στα φέουδα των κομματικών ποιμνιοστασίων, περιμένει από την κυβέρνηση να διασώσει την εθνική του αξιοπρέπεια.
Τέλος! Υπ’ όψιν ότι η απώλεια επαφής με την πραγματικότητα και η υποκατάσταση της κριτικής σκέψης από τεχνάσματα παραγωγής εντυπώσεων, αφενός γίνονται πλέον αντιληπτά από τον λαό και αφετέρου έχουν καταστροφικές συνέπειες γι’ αυτόν. Αναμένουμε!

Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντιστράτηγος ε.α.


Σχολιάστε εδώ