ψιλά γράμματα

*** Η χρονιά του προέδρου (σε ΔΟΛ-Mega-ΕΙΗΕΑ) Ψυχάρη ξεκίνησε, αν και οι περισσότεροι πιστεύουν πως οι αλλαγές στον ΔΟΛ άργησαν κάτι χρόνια. Αν ο Αντώνης Καρακούσης είχε αναλάβει νωρίτερα, με τη γνώση που διαθέτει από τις εφημερίδες, τότε ίσως και το έντυπο ημερήσιο «Βήμα» να είχε σωθεί.
*** Τώρα που ο Β. Ρέστης είναι για τα καλά στον ΔΟΛ, τι γίνεται με την υπόθεση του «Θέματος»; Αν δεν κάνουμε λάθος, δεν έχει πάρει σημαντικό ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου;
*** Το «Μνημόνιο 2» (πώς λέμε i-pad2) ξεκινάει τώρα και θα τελειώσει στο τέλος του 2012 με κλείσιμο Μέσων, απολύσεις κι άλλες μεγάλες απώλειες στους μισθούς.
*** Η πρόβα των συρρικνώσεων και των λουκέτων ξεκινάει από τον δημόσιο τομέα (ΕΡΤ) και θα ακολουθήσει ξανά ο ιδιωτικός.
*** Βέβαια με τόσες ζημιές και απολύσεις στα (ιδιωτικά) συγκροτήματα ΜΜΕ, σίγουρα το πρόβλημα είναι η ΕΡΤ που τρέχει με πλεόνασμα 27,8 εκατ. στο εξάμηνο και είναι από τις ελάχιστα κερδοφόρες εταιρείες. Οι άλλες είναι επιπέδου Motor Oil με 105 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο.
*** Βιβλίο για το πώς λειτουργούν τα πρακτορεία έχει εκδώσει ο επί χρόνια σύμβουλος του ΑΠΕ Ανδρέας Χριστοδουλίδης. Η γνώμη του ανθρώπου έχει μικρότερη σημασία από τους ξένους συμβούλους που θα έρθουν;
*** Ξαναρωτάμε, αλλά απάντηση δεν λαμβάνουμε: Τι θα γίνει με τους δημοσιογράφους που έχουν πολλαπλή απασχόληση στο Δημόσιο; Με τους δημοσιογράφους που κάνουν –ακόμη και σήμερα– «service» στις τράπεζες; Γιατί η κυβέρνηση δεν ανακοινώνει τη σχετική λίστα; Οι λαλίστατοι γραφιάδες που «καίγονται» τώρα για τη μείωση του Δημοσίου, πού βρίσκονταν την προηγούμενη πενταετία όταν αυτό διογκωνόταν; Ίσως συνομιλούσαν και έπαιρναν θέσεις από τους προηγούμενους υπουργούς!


Σχολιάστε εδώ