Όχι στην αφωνία της Εκκλησίας

Κύριε Διευθυντά,
Ουδείς έχει το δικαίωμα να απαγορεύσει εις τους Αρχιερείς την εκδήλωσιν των σεπτών τους απόψεων διά τα της Εκκλησίας και της πατρίδος μας. Τόσοι αιώνες μαρτυρούν ότι κοντά στον πολυπόθητο λαό μόνοι Άγιοι Αρχιερείς και ο ιερός λοιπός κλήρος ευρέθη έμπρακτα συμπαραστάτης μέχρις αυτοθυσιών γνωστών ιστορικά.
Σήμερον όλοι οι Αρχιερείς νυχθημερόν εργάζονται για τον λαό. Έχουν απήχηση στον κόσμο οι απόψεις των Αρχιερέων. Ολόκληρος ο ελληνισμός παραμένει πιστός στην Εκκλησία. Ασήμαντες οι εξαιρέσεις. Αδύναμοι και πάντα αποτυχημένοι οι εσωτερικοί και οι εξωτερικοί εχθροί της Εκκλησίας. Εις τους σημερινούς καιρούς της αγωνίας διά τα επερχόμενα λόγω της οικονομικής κρίσεως και τόσων αντίχριστων αλλαγών, ζει η εποχή της Εθναρχούσης Εκκλησίας.
Σχεδόν όλοι καταφεύγουν εις τα Ιεράς Μητροπόλεις και στις Ιερές Μονές. Είναι καθήκον και χρέος των Σεβασμιωτάτων Ποιμεναρχών η έκφραση των θέσεων για τα καυτά ζητήματα και η υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων.
Και πρέπει να εκτιμούν και να θαυμάζουν το γεγονός ότι οι πρεσβύτεροι Ιεράρχες (με τεράστιο έργο αλλά και με βαρύτιμη πείρα) σχεδόν μισόν αιώνα στην Εκκλησία οι πρωτομαχητές Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος και Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Αμβρόσιος, δεν κατέστησαν άφωνοι αλλά συνεχώς θαραλλέα κρούουν τον κινδύνου κώδωνα.
Όπως και ο Σεβασμιώτατος Κονίτσης κ.κ. Ανδρέας και γενικώς σύμπασα η Ιεραρχία κάθε Κυριακή και σε κάθε εορτή κηρύττει τα ορθόδοξα χριστιανική ιδεώδη. Άλλοι οι καιροί σήμερα. Και οφείλουν όλοι να αντιταχθούν εις την αφωνίαν του αρχηγείου της Ελλαδικής Εκκλησίας.
Αρκεί το περιεχόμενον της εισηγήσεως στην σεπτή Ιεραρχία (11/5/10) του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ.κ. Νικολάου με πολυτιμότατες προτάσεις για τα της Εκκλησίας από την οποία χιλιάδες ζώμεν.
Ατομικά (η συνοδικά) οφείλει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος να διασαλπίσει τις θέσεις της Εκκλησίας ενώπιον των σημείων των καιρών. Ο πιστός λαός συγκρίνει φυσικά τα πρόσωπα των της σήμερον και των του χθες. Ζουν μεγάλες μορφές στις χθεσινές εποχές και αναζητούνται για τη σημερινή…


Σχολιάστε εδώ