Μόνο για την Παιδεία μίλησαν;

ΣΑΝ… «κεραυνός εν αιθρία» έπεσε στα κομματικά και δημοσιογραφικά γραφεία –την περασμένη Τετάρτη το μεσημέρι– η είδηση για την τηλεφωνική επικοινωνία Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαρά με αντικείμενο τον νόμο για τις αλλαγές στα ΑΕΙ.
Κι αυτό διότι όλα έδειχναν ότι δεν υπήρχε σημείο προσέγγισης στις θέσεις των δύο κομμάτων, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου εμφανιζόταν αμετακίνητη στις απόψεις της. Η είδηση διέρρευσε από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας και λίγα λεπτά αργότερα επιβεβαιώθηκε από τη Λ. Συγγρού, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος δήλωνε… άγνοια.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η τηλεφωνική επικοινωνία εξελίχθηκε σε δύο φάσεις: Στην πρώτη πρωθυπουργός και αρχηγός της ΝΔ συνομίλησαν σε «ανοιχτή ακρόαση», καθώς παρόντες ήταν στο γραφείο η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, αντίστοιχα. Στη φάση αυτή συμφωνήθηκε πού θα «κάνει πίσω» και πού όχι η κ. Διαμαντοπούλου, ώστε να υπάρξει η τελική συμφωνία και η ΝΔ να ψηφίσει το νομοσχέδιο. Στη συνέχεια Άννα Διαμαντοπούλου και Άρης Σπηλιωτόπουλος αποχώρησαν από τα γραφεία και οι κ. Παπανδρέου – Σαμαράς συνέχισαν τη συνομιλία τους χωρίς… ακροατές. Τι ακριβώς συζήτησαν παραμένει αδιευκρίνιστο. Για το ζήτημα της Παιδείας ή κάτι περισσότερο, είναι άγνωστο…


Σχολιάστε εδώ