Πάρτι και στο Ίδρυμα Καζαντζάκη;

Για να επιμένει ο κρητικός βουλευτής Μανόλης Στρατάκης, ο οποίος επανήλθε με νέα ερώτησή του, που την απηύθυνε στον νέο υπουργό Οικονομικών Βαγγ. Βενιζέλο και στον υπουργό Πολιτισμού Παύλο Γερουλάνο, πάει να πει ότι και στο Ίδρυμα Καζαντζάκη γίνεται… πάρτι!

Και αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι, όπως αναφέρεται στην ερώτηση:

«Η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Ν. Καζαντζάκη εκφράζει την έντονη ανησυχία της για την τύχη του έργου του μεγάλου κρητικού συγγραφέα, ιδιαίτερα μάλιστα μετά και την αναχώρηση από την Ελλάδα του Πάτροκλου Σταύρου, που έχει τα πνευματικά δικαιώματα και τις εκδόσεις των έργων, αλλά και τον ορισμό του γαμπρού του ως αντικαταστάτη, του οποίου την «καταλληλότητα» αμφισβητεί η εταιρεία». Και επισημαίνει ο κ. Στρατάκης ότι: «Η υπόθεση της έκδοσης, επανέκδοσης, διακίνησης και διαφύλαξης του έργου του Νίκου Καζαντζάκη είναι εθνική» και καλεί τους δύο υπουργούς να απαντήσουν αν έχει εκδοθεί πόρισμα και ποια είναι τα αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου του Ιδρύματος Νίκου και Ελένης Καζαντζάκη και τι πρόκειται να γίνει με τα πνευματικά δικαιώματα του Ν. Καζαντζάκη.

Σημειώνεται ότι ο γαμπρός του Π. Σταύρου, Σπύρος Μανδαλενάκης, τη σύζυγο του οποίου έχει βαφτίσει η Ελένη Καζαντζάκη και τον οποίο έβαλε ο κ. Σταύρου στη θέση του γενικού διευθυντή του Ιδρύματος Νίκου και Ελένης Καζαντζάκη, είναι… εκπαιδευτής καταδύσεων!

«Αυτός (ο διορισμός του γαμπρού του Π. Σταύρου) είναι η τελευταία πράξη κατά του έργου του Καζαντζάκη, το οποίο από την αρχή είχε παραμελήσει ο Σταύρου προκλητικά, τόσο ως προς τις εκδόσεις στα ελληνικά όσο και ως προς τις μεταφράσεις, όπως έχουν διαπιστώσει επανειλημμένα επιφανείς πανεπιστημιακοί και άλλοι», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη.


Σχολιάστε εδώ