Διαμαρτυρία στη ΔΕΘ ετοιμάζουν οι 250 απολυμένοι της Λυρικής Σκηνής

Όπως αναφέρουν σε επιστολή τους προς τον υπουργό Πολιτισμού Π. Γερουλάνο, η διοίκηση που διόρισε με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Μουρκογιάννη και τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Μιχαηλίδη, με την αιτιολογία της περιστολής των αλόγιστων δαπανών, τους πέταξε στον δρόμο. Για τον λόγο αυτό 114 από αυτούς, που είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ, δηλώνουν ότι καταθέτουν τις ταυτότητές τους και αποχωρούν από το κόμμα. Σε άλλη επιστολή τους, που απευθύνεται στον υπουργό Εργασίας Γ. Κουτρουμάνη, καταγγέλλουν ότι η ηγεσία της Λυρικής Σκηνής απολύει ορισμένους εργαζόμενους ή παραγωγούς, τους καταβάλλει αποζημιώσεις και μετά τους ξαναπροσλαμβάνει!

Τέλος, σε επιστολή τους προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο, καταγγέλλουν ότι μεταξύ των απολυμένων είναι και εργαζόμενοι που πάσχουν από ανίατες νόσους σε προχωρημένο στάδιο, αλλά αυτό δεν… συγκίνησε κανέναν…

Σε σχετική δε ανακοίνωσή τους, με την οποία ενημερώνουν για τις κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν, δρώντες πλέον και οι 250 ως κίνημα, υπογραμμίζουν:

«Στο φινάλε απευθύνουμε στον υπουργό Πολιτισμού έκκληση να απομακρύνει τους κυρίους αυτούς, τους οποίους ο ίδιος διόρισε. Αν δεν το πράξει, εμείς θα καταγγέλλουμε καθημερινά τις σπατάλες που συνεχίζουν και κάνουν μέχρι σήμερα».


Σχολιάστε εδώ