Όλα για το δάνειο

Είναι φανερό πως η «Ελευθεροτυπία» εκτιμά ότι θα λάβει, παρά τις δυσκολίες, το δάνειο από τις τράπεζες, εκτίμηση στην οποία συντείνει το ότι ο οικονομικός διευθυντής Αντώνης Πολυκανδριώτης, που είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους όλων των σωματείων την περασμένη Τρίτη στο κτίριο της εφημερίδας στον Νέο Κόσμο, είπε πως δεν υπάρχει κάποιο «plan b» για την επόμενη μέρα της εφημερίδας, σημειώνοντας ότι αποφασίστηκε να ριχτεί όλο το βάρος στη λήψη του δανείου! Απαντώντας σε ερώτηση που του έγινε από τους συνδικαλιστές, διαβεβαίωσε κατηγορηματικά μάλιστα πως δεν περιλαμβάνεται στα σχέδια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από την ιδιοκτήτρια. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να μετάσχει εκπρόσωπός τους στις διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες, καθώς είναι φανερό πως, παρά την περιορισμένη στάση πληρωμών, αυτό που ενδιαφέρει κυρίως είναι η σωτηρία της εφημερίδας. Ο Αντώνης Πολυκανδριώτης αρνήθηκε αυτήν την πρόταση, όπως επίσης και να δώσει στοιχεία για το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης.
Στα θετικά της συνάντησης είναι το ότι ανακλήθηκε η απόλυση των τεσσάρων φωτορεπόρτερ και το πάγωμα των απολύσεων συνεργατών της εφημερίδας που αμείβονται με μπλοκ παροχής υπηρεσιών. Κατά πληροφορίες, οι εργαζόμενοι θα λάβουν έναντι της μισθοδοσίας τους τον Αύγουστο και όλοι αναμένουν την απάντηση για τον δανεισμό, έως τα «μέσα Σεπτεμβρίου», όπως είπε ο Αντ. Πολυκανδριώτης. Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες για το πρόγραμμα της αναδιάρθρωσης προκύπτει ότι η μείωση του λειτουργικού κόστους κατά 40% θα γίνει με αποχώρηση 400 περίπου ατόμων. Ο οικονομικός διευθυντής μίλησε για «εθελούσιες αποχωρήσεις» με κίνητρο τις αποζημιώσεις. Επίσης, δεν αποκλείεται από κανέναν πια να μπει λουκέτο στο τυπογραφείο, που απασχολεί πολλούς εργαζομένους, 200 άτομα όπως λέγεται.
Σύμφωνα πάντα με εκτιμήσεις, αν τελικά η «Ε» πάρει το δάνειο, αυτό θα δίνεται με δόσεις, και κάθε δόση θα δίνεται μετά από πιστοποίηση της υλοποίησης των σταδίων του προγράμματος αναδιάρθρωσης της εταιρείας.


Σχολιάστε εδώ