Πρόγραμμα εξουσίας εξαγγέλλει στη ΔΕΘ ο Σαμαράς

Η φετινή παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από την περυσινή. Τότε δόθηκε έμφαση στην αποδόμηση της πολιτικής του Μνημονίου και στη δέσμευση για άγρια λιτότητα της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού. Και οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν την ορθότητα των θέσεων του Σαμαρά.

Στη Θεσσαλονίκη φέτος η ομιλία και οι αναφορές του προέδρου της ΝΔ θα είναι σε πρωθυπουργοκεντρική κατεύθυνση.

Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του Σαμαρά, θα έχει κυρίαρχο άξονα το τι θα κάνει αν εκλεγεί πρωθυπουργός, αν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Με δυο λόγια, θα πρόκειται για ένα πρόγραμμα εξουσίας που θα εξαγγείλει ο αρχηγός της ΝΔ από το βήμα της ΔΕΘ. Που πλέον έχει καθιερωθεί, από τότε που πρωτολειτούργησε η ΔΕΘ, να αποτελεί προάγγελο των πολιτικών σχεδιασμών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης για την επόμενη χρονιά. Αλλά και εξαγγελία των πολιτικών τους επιλογών.

Με δεδομένη μάλιστα τη μεγάλη προβολή που δίνεται, αφού αποτελεί σημαντικό πολιτικό γεγονός.

Όπως μας έλεγαν στενοί συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ, η στρατηγική του Σαμαρά θα είναι εντελώς διαφορετική. Αφήνεται να εννοηθεί ότι η ΔΕΘ θα είναι αφετηρία για την τελική ευθεία.

Από κει και πέρα θα δοθεί έμφαση στα εθνικά θέματα. Ανησυχία και προβληματισμό πάντως έχουν προκαλέσει οι απαξιωτικές για την Ελλάδα δηλώσεις μεγάλων εφημερίδων του εξωτερικού, όπως των «New York Times», που μιλούν πλέον ωμά για επιστροφή στη δραχμή.

Ο κ. Σαμαράς θα επιστρέψει από τις διακοπές του την Τρίτη 16 Αυγούστου. Και αμέσως μπαίνουν στη Συγγρού όλες οι μηχανές μπροστά.


Σχολιάστε εδώ