Ποντάρει στους ψηλούς ο Ζούρος για την Εθνική

Οι σημαντικές απουσίες της εθνικής ομάδας, κυρίως στην περιφέρεια, περιόρισαν αισθητά την αισιοδοξία όσων ασχολούνται με το ελληνικό μπάσκετ για διάκριση της Επίσημης Αγαπημένης στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας. Αλλά η απόδοση των διεθνών στο τουρνουά της Κύπρου επανέφερε τους χτύπους της καρδιάς σε φυσιολογικό ρυθμό, για να μην πούμε ότι ανέβασε την ένταση. Είναι αλήθεια ότι η Εθνική δημιούργησε προσδοκίες. Ειδικά με την απόδοσή της απέναντι στην πληρέστατη Ρωσία. Αλλά ο Ηλίας Ζούρος και οι παίκτες έχουν δουλέψει πολύ από την αρχή της προετοιμασίας και ελπίζουν ότι θα ξαφνιάσουν ευχάριστα με την πορεία στη διοργάνωση. Έχουν, άλλωστε, οδηγό το προηγούμενο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας, όταν και τότε οι απουσίες προϊδέαζαν για ελεύθερη πτώση, αλλά η Επίσημη Αγαπημένη επέστρεψε με μετάλλιο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ζούρος έδειξε ότι ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις. Πέρα από την έμφαση στην άμυνα και, μάλιστα, από το σύνολο των διεθνών, ο ομοσπονδιακός τεχνικός ρίχνει το βάρος στα επιθετικά συστήματα από τους φόργουορντ και τους σέντερ. Με τους Παπανικολάου, Φώτση, Μπουρούση, Καϊμακόγλου, Μπράμο και Κουφό η Εθνική δείχνει πώς διαθέτει το οπλοστάσιο για να κοιτάξει στα μάτια τούς αντίπαλους ψηλούς. Ο πολύς Αντρέι Κιριλένκο το κατάλαβε στην Κύπρο και οι τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες απογείωσαν την ψυχολογία των παικτών.

Ο Ζούρος υπολογίζει και στην ενδυνάμωση της περιφέρειας με την αποθεραπεία του Νικ Καλάθη. Ο νεαρός γκαρντ θα ακολουθήσει την αποστολή της Εθνικής για το τουρνουά του Ρίμινι, αλλά δύσκολα θα προλάβει να αγωνιστεί. Εκτιμάται, όμως, ότι θα πάει στην Πολωνία.


Σχολιάστε εδώ