Δικαιώνει το Ελεγκτικό Συνέδριο τους πρώην βουλευτές για τα αναδρομικά!

Στη βάση ότι, σύμφωνα με τον νόμο, από τη στιγμή που η αποζημίωση των βουλευτών είναι συνδεδεμένη με τις αποδοχές του προέδρου του Αρείου Πάγου, κατʼ επέκτασιν το ίδιο ισχύει και για τους πρώην βουλευτές και επομένως προσαρμόζονται οι αποδοχές τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, τέτοιες αποφάσεις έχουν εκδοθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο πάνω από 30, όμως για να γίνει η εκταμίευση πρέπει να δώσει εντολή στο Γενικό Λογιστήριο ο υπουργός, που όμως τελευταία και λόγω της κρίσης αλλά και του ξεσηκωμού του κόσμου και των ΜΜΕ αρνείται να υπογράψει. Βέβαια κάποια στιγμή θα δοθούν. Τα αναδρομικά που πήραν πρώην βουλευτές, που είχαν κάνει προσφυγή –και εδώ να σημειωθεί ότι 3-4 δικηγόροι, πρώην και αυτοί βουλευτές, «νέμονται» κυριολεκτικά αυτήν την ιστορία, παίρνοντας σημαντικό ποσοστό (ένας απʼ αυτούς χειρίζεται 200 υποθέσεις!)– για την πενταετία 2003 – 2008 ανέρχονται από 130.000 μέχρι 150.000, ίσως και 170.000 ευρώ (!), με απόφαση που τότε είχε υπογράψει ως υπουργός Οικονομικών ο Αλογοσκούφης. Ο πρώτος που τα πήρε ήταν ο πολύ παλιός Νίκος Αναγνωστόπουλος.

Ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου δικαιούται 500.000 ευρώ, όμως με συμβιβασμό που έγινε μειώθηκαν στις 250.000 ευρώ και κατʼ αναλογίαν πήραν αντίστοιχα ποσά όλοι οι δικαστές σε ομόλογα.

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν 1-2 πρώην βουλευτές που πέτυχαν να βγάλουν απόφαση για προσαρμογή (αύξηση) της σύνταξής τους με τη σύνταξη του προέδρου του Αρείου Πάγου, αλλά ο υπουργός Οικονομικών ούτε αυτές τις αποφάσεις υλοποιεί.

Δεν είναι όμως όλοι οι πρώην βουλευτές ίδιοι. Υπάρχουν πάρα πολλοί που έχουν προτείνει να χαρίσουν οι πρώην όλα αυτά τα αναδρομικά στο κράτος, στέλνοντας το μήνυμα στον λαό ότι συμμερίζονται τις θυσίες του και ότι είναι κοντά του… Όμως βρέθηκαν μπροστά σε τοίχο… Κρίμα…


Σχολιάστε εδώ