700.000 ευρώ μοιράζουν στους… επιμορφωτές του «Καλλικράτη»!

Με απόφαση του υπουργού Χ. Καστανίδη, διάφοροι παρατρεχάμενοι του προκατόχου του Γ. Ραγκούση, που συμμετείχαν ως ομιλητές σε σεμινάρια επιμόρφωσης δημοτικών συμβούλων εν όψει της εφαρμογής του «Καλλικράτη», θα τσεπώσουν το ποσό τον 700.000 ευρώ! Πρόκειται για ένα πρωτοφανές σκάνδαλο, σε περίοδο μάλιστα παρατεταμένης λιτότητας και περικοπής τουλάχιστον κατά 30% της κρατικής επιχορήγησης στην τοπική αυτοδιοίκηση, αφού όποιος αιρετός ήθελε να ενημερωθεί, και ήταν πολλοί αυτοί, ανέτρεχε στις διατάξεις του νέου αυτοδιοικητικού νόμου, όπου με σαφήνεια αναλύεται η νέα αρχιτεκτονική δομή των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού. Κατά σύμπτωση (!) τα χρήματα αυτά θα κατανεμηθούν σε ανθρώπους του περιβάλλοντος Ραγκούση, το σύστημα του οποίου ξήλωσε εν μια νυκτί ο κ. Καστανίδης, αλλάζοντας και τους 10 διευθυντές που είχε διορίσει στο υπουργείο Εσωτερικών ο νυν υπουργός Υποδομών.

Αν πιστέψουμε τις πληροφορίες, υπάρχουν υπάλληλοι που ως «ομιλητές» ή «επιμορφωτές» θα εισπράξουν το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 10.000-15.000 ευρώ για μερικές ώρες… διδασκαλίας, με θέμα έναν νόμο που είναι απολύτως κατανοητός και στον πλέον ανίδεο σε θέματα αυτοδιοίκησης.

Για την ιστορία, αξίζει να αναφερθεί ότι πρόκειται συνολικά για τέσσερα υποπρογράμματα συνολικού ύψους 700.000 ευρώ, τα οποία θα δοθούν μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, που έχει συμβουλευτικό ρόλο στη λειτουργία και οργάνωση δήμων και περιφερειών. Ενδιαφέρον θα έχει η δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων θα καρπωθούν το συγκεκριμένο ποσόν, κάτι που ζήτησε ήδη με ερώτησή του προς τον Χ. Καστανίδη ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Χρήστος Ζώης.

Εμείς αναρωτιόμαστε πάντως γιατί το υπουργείο δεν προσέφυγε για την επιμόρφωση των αυτοδιοικητικών παραγόντων σε ανεξάρτητους οργανισμούς, όπου σχεδόν δωρεάν καθηγητές πανεπιστημίου, πρώην γενικοί γραμματείς υπουργείων και δήμαρχοι αναλύουν σε βάθος τη δομή του «Καλλικράτη» και δίνουν απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις των ενδιαφερομένων.

Όπως για παράδειγμα, ο Όμιλος Προετοιμασίας Στελεχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα σεμινάρια του οποίου παρακολουθούσε πλήθος αιρετών, χωρίς να πληρώσουν ούτε… ευρώ.

Τελικά χρήματα υπάρχουν για τους… ημετέρους.


Σχολιάστε εδώ