1.000 ευρώ η ταρίφα για πιστοποιητικό… αόμματου!

Αφού καταφέραμε και γεμίσαμε τη χώρα, επί ΟΛΩΝ των κυβερνήσεων, με αντιστασιακούς των… 9 ετών (την εποχή της γερμανικής κατοχής), στη συνέχεια ανάπηρους, με προτεραιότητα βιλαέτια γνωστών πολιτικών (έτσι δεν είναι, κύριε Μητσοτάκη;), τώρα μάθαμε ότι οι… αόμματοι ξεπέρασαν αυτούς που βλέπουν… Μόνο που οι… αόμματοι αποδείχθηκε ότι είναι ανοιχτομάτηδες με όλη τη σημασία της λέξης. Με τις πλάτες (ποιων άλλων;) τοπικών πολιτικάντηδων (νομαρχών κατά κύριο λόγο) είχαν καταφέρει να τσεπώνουν επίδομα 750 ευρώ το δίμηνο… Έτσι για τον… καφέ τους και τα τσιγάρα τους.

Πρωταθλήτρια, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, η Ζάκυνθος. Πάνω από 700 οι… αόμματοι (!), που μια χαρά βλέπουν και δουλεύουν μέχρι και ταξί. Ήταν πολύ… φιλάνθρωπος, λένε, ένας πρώην νομάρχης.

Για το σχετικό πιστοποιητικό φρόντιζε τοπικός γιατρός του όμορφου νησιού του Ιονίου. Η ταρίφα ήταν 1.000 ευρώ! Μαύρα φυσικά… Και βέβαια όλοι στη Ζάκυνθο το ήξεραν. Ήταν κοινό μυστικό. Τόσο που το 2006 ο βουλευτής του νομού Δημήτρης Βαρβαρίγος είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή. Αλλά εκεί στο υπουργείο Υγείας ήταν… αόμματοι… Κι έτσι το πάρτι συνεχιζόταν.

Τώρα ξαφνικά ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης, που ανέλαβε με τον πρόσφατο ανασχηματισμό, κάπου φαίνεται πήρε το… μάτι του καταστάσεις με τα επιδόματα που έπαιρναν τυφλοί… Ο αριθμός τους ξεπερνούσε αναλογικά τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Κι έτσι άρχισε το ξήλωμα του πουλόβερ…

Και να οι… θριαμβολογίες… Λες και ξαφνικά ανακάλυψαν την Αμερική. Όταν είναι… ψωμοτύρι για τις κυβερνήσεις αλλά και τους τοπικούς άρχοντες αυτές οι ψηφοθηρικές ΑΠΑΤΕΣ.

Το θέμα όμως βρίσκεται αλλού. Όλοι οι πριν από τον κ. Μπόλαρη στο υπουργείο Υγείας, υφυπουργοί και υπουργοί, τι έκαναν; Δεν το είχαν πάρει χαμπάρι; Ή έκαναν –κι αυτοί– τους… τυφλούς για να βολεύουν και δικούς τους ανθρώπους-ψηφοφόρους; Όπερ και το πιθανότερο. Εκτίμηση που ενισχύει το γεγονός ότι ενώ είχαν στα χέρια τους την ερώτηση-καταγγελία του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δ. Βαρβαρίγου δεν την έψαξαν… Ασφαλώς όχι τυχαία…

Έτσι εκτινάχθηκαν στα ύψη δαπάνες και κάθε χρόνο, χωρίς να αυξάνεται ο πληθυσμός της χώρας, όλο και ανέβαιναν… Και κανένας υπουργός, Νεοδημοκράτης ή ΠΑΣΟΚος, δεν διερωτήθηκε το απλούστατο, γιατί κάθε χρόνο αυξάνονται οι δαπάνες του τομέα μου; Πού πάνε αυτά τα εκατομμύρια; Γιʼ αυτό και την ευθύνη για το σκάνδαλο των… αόμματων δεν την έχουν μόνο ο νομάρχης και ο κρατικός γιατρός που έδινε τα πιστοποιητικά… αόμματου, αλλά και οι υπουργοί.


Σχολιάστε εδώ