1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΔΕΗ!

Τα νοικοκυριά σε αριθμό καταναλωτών κατέχουν την πρώτη θέση, που δείχνει ότι οι περικοπές, οι αυξήσεις στις τιμές, οι απολύσεις, η ανεργία και η ύφεση στην αγορά, έχουν οδηγήσει σε αδυναμία πληρωμών του λογαριασμού του ρεύματος, με τους συνταξιούχους να είναι σε απόγνωση.

Επίσης, σύμφωνα με στοιχεία της ΔΕΗ, και καταστήματα (κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, εμπορικά κ.λπ.) καθυστερούν την πληρωμή των λογαριασμών, ενώ τον κατάλογο των ανεξόφλητων λογαριασμών συμπληρώνουν υπουργεία, δημόσιες υπηρεσίες και πολλοί δημοτικοί οργανισμοί.

Υπάρχουν βέβαια και άλλες κατηγορίες πελατών (μεταξύ των οποίων είναι και μεγάλες επιχειρήσεις που βρίσκονται στο κόκκινο) που αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, η ΔΕΗ θα αντιμετωπίσει τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας. Ήδη το προηγούμενο δεκαπενθήμερο είχε φθάσει στα όρια για την πληρωμή της μισθοδοσίας.

Και ρευματοκλοπές

Να σημειωθεί ότι, εκτός από τη μη εξόφληση των λογαριασμών, η ΔΕΗ έχει μεγάλες απώλειες με ρευματοκλοπές, οι οποίες γίνονται με διάφορα μηχανήματα που τοποθετούνται στους μετρητές ηλεκτρικής ενέργειας και δεν δείχνουν τις κιλοβατώρες που καταναλώνονται.

Τις δουλειές αυτές των ρευματοκλοπών τις κάνουν διάφοροι ηλεκτρολόγοι με… αντιμισθία από ιδιοκτήτες των καταστημάτων. Τοποθετούν το μηχάνημα για να μη γράφει ο μετρητής και τις μέρες που είναι να περάσει ο καταμετρητής της ΔΕΗ το μηχάνημα αφαιρείται και έτσι δεν διαπιστώνεται η κλοπή που έχει γίνει.

Αυτό το… έργο η ΔΕΗ το γνωρίζει αλλά δεν το έχει αντιμετωπίσει. Το ύψος πάντως της ρευματοκλοπής μέχρι στιγμής είναι άγνωστο.


Σχολιάστε εδώ