στα ενδότερα των ομάδων

=Φωνάζουν οι απουσίες στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού μετά την ολοκλήρωση του βασικού σταδίου της προετοιμασίας. Ειδικά το κενό στη μεσαία γραμμή. Είναι εμφανές, ακόμα και σε άσχετους με το ποδόσφαιρο, ότι λείπει από τους «ερυθρόλευκους» ένας αμυντικός χαφ που να «δαγκώνει» τους αντιπάλους.

=Η γκρίνια των οπαδών έχει να κάνει με το γεγονός ότι το συγκεκριμένο κενό είχε εντοπιστεί από την προηγούμενη περίοδο. Αλλά οι άνθρωποι του Ολυμπιακού έχασαν πολύτιμο χρόνο, καθώς εστίασαν τις προσπάθειές τους στην απόκτηση του Κάρλος Σάντσες.

=Η περίπτωση του Κολομβιανού αποδείχθηκε εξαιρετικά δύσκολη. Και στην πράξη φάνηκε ότι στον Πειραιά δεν διέθεταν εναλλακτική επιλογή, με συνέπεια να τρέχουν τώρα και να μη φτάνουν.

=Φυσικά, μερίδιο ευθύνης έχει και ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Ισπανός τρέναρε τις εισηγήσεις του επειδή ήθελε να δώσει δεύτερη ευκαιρία στον Ουρτάδο και διότι είχε στο μυαλό του μόνο την περίπτωση του Σάντσες.

=Από την άλλη πλευρά, ήρθε η απόκτηση του Φέισα, στον οποίο επένδυσαν αρκετά χρήματα οι «ερυθρόλευκοι», παρά τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπισε ο Σέρβος την τελευταία διετία. Θέλησαν έτσι να εξαντλήσουν κάθε χρονικό περιθώριο για να στηρίξουν τον πρώην μέσο της Παρτιζάν.

=Εκτός από τη μεσαία γραμμή, όμως, ο Ολυμπιακός δείχνει προβληματικός και στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Μαρκάνο παρουσιάζεται αργός για τις απαιτήσεις της θέσης και στον Πειραιά έχει σημάνει συναγερμός, παρά την εμπιστοσύνη του Βαλβέρδε στον συμπατριώτη του.

=Υπάρχει, βέβαια, ο Χολέμπας. Αλλά στο Λιμάνι θεωρούσαν καλύτερη λύση τον Τζαβέλλα, για τον οποίο, ωστόσο, έθεσε βέτο ο Βαλβέρδε.

=Για τον Χολέμπας αξίζει να σημειωθεί ότι μπήκε στο στόχαστρο ομάδων της Μπουντεσλίγκα. Τόσα χρόνια στη Μόναχο 1860 δεν είχε συγκινήσει τους Γερμανούς, αλλά μόλις ήρθε στην Ελλάδα και έπαιξε σε υψηλό επίπεδο, έστω και ως αλλαγή, αμέσως κέντρισε το ενδιαφέρον.

=Ο χρόνος, λοιπόν, έχει αρχίσει και πιέζει τους «ερυθρόλευκους». Για την Ελλάδα, βέβαια, θεωρητικά δεν θα έχει πρόβλημα ο Ολυμπιακός, καθώς η πλειονότητα των υπολοίπων ομάδων αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα.

=Αλλά στην Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς αξιόλογη ανασταλτική λειτουργία. Ο Βαλβέρδε το αντιλαμβάνεται και από δω και πέρα θα τρέξει ο όποιος προγραμματισμός έχει γίνει τις τελευταίες μέρες.

=Το θετικό για την ομάδα του Πειραιά είναι ότι διαθέτει ρευστό, το οποίο αυξήθηκε μετά τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από την Οντένσε. Παράλληλα λειτουργεί ως δέλεαρ η συμμετοχή της ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

=Επίσης οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται στον δρόμο. Για παράδειγμα, ενώ επικεντρώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στον Φερνάντο Τισόνε, η πληροφορία ότι φεύγει από τη Σάλκε ο Ανάν, τους έβαλε στο κόλπο και για τον Γκανέζο.

=Στον Παναθηναϊκό άρχισαν τα όργανα για τα καλά. Ο αποκλεισμός από την Οντένσε στέρησε ένα τσουβάλι ευρώ από τους «πράσινους», αλλά κυρίως δημιούργησε έντονη αμφισβήτηση για τις δυνατότητες της ομάδας.

=Στην Παιανία προσδοκούσαν τα συγκεκριμένα έσοδα. Τους ήταν απαραίτητα για την επιβίωσή τους και την ενίσχυσή τους, ειδικά εάν τους ξέμεναν παίκτες με υψηλά συμβόλαια και δυσανάλογα μικρή προσφορά, όπως ο Μπουμσόνγκ και ο Σεϊταρίδης.

=Τα πυρά που δέχθηκε ο Ζεσουάλδο Φερέιρα ανέδειξαν τη διάθεση όλων στον Παναθηναϊκό να βρουν εξιλαστήριο θύμα. Από την άλλη πλευρά, όμως, υπήρξε διαρροή για στήριξη του πορτογάλου τεχνικού και, μάλιστα, διαβεβαίωση ότι οι «πράσινοι» θα πορευθούν με βάση το δικό του πλάνο.

=Κάτι τέτοιο, βέβαια, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο. Διότι ο Φερέιρα επιμένει για την απόκτηση αριστερού αμυντικού, δύο μέσων, με τον Κάστρο να αποτελεί την πρώτη επιλογή του, κι ενός επιθετικού με στοιχεία στράικερ.

=Κινήσεις που πάνω απ’ όλα απαιτούν χρήματα, τα οποία λείπουν από τον Παναθηναϊκό. Εδώ γεννάται, λοιπόν, ένα σοβαρό ερώτημα για τη δυνατότητα του «τριφυλλιού» να καλύψει τις απαιτήσεις του Πορτογάλου και να του παράσχει τη δυνατότητα να δουλέψει όπως εκείνος επιθυμεί.

=Τους παράγοντες του Παναθηναϊκού απασχολούν έντονα και τα μεγάλα συμβόλαια ορισμένων παικτών. Μετά τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ, η ανάγκη για ψαλίδι έγινε μεγαλύτερη και από ‘δω και πέρα αναμένεται να αρχίσουν τα όργανα.

=Οι περισσότεροι παίκτες που έχουν μεγάλα συμβόλαια βρίσκονται στο στόχαστρο και των οπαδών, καθώς η απόδοσή τους δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες. Ο Κατσουράνης αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα των διοικούντων, διότι είναι ένας παίκτης τον οποίο υπολογίζει ιδιαίτερα ο Ζεσουάλδο.

=Ένα δημοσίευμα που έφερε την Κέρκυρα και τον Αστέρα Τρίπολης στη Φούτμπολ Λίγκα λόγω εμπλοκής τους στα στημένα παιχνίδια προκάλεσε αλυσιδωτές εκρήξεις στις δύο πόλεις. Ακόμα και οι παίκτες τους ανησύχησαν όταν έμαθαν όσα γράφτηκαν στις εφημερίδες.

=Ενδεικτική είναι η περίπτωση του Γιακόμπο. Ο ισπανός τερματοφύλακας ζήτησε τη λύση του συμβολαίου του με τους Αρκάδες, οι οποίοι απέδωσαν τη στάση του στο γεγονός ότι δεν του άρεσε η Τρίπολη.

=Στα αποδυτήρια του Αστέρα, όμως, κυκλοφόρησε ότι ο Γιακόμπο κυριεύτηκε από ανασφάλεια επειδή του μετέφρασαν όσα γράφτηκαν στον ελληνικό Τύπο και αμέσως υπέβαλε αίτημα λύσης του συμβολαίου του. Αίτημα που δεν μπορούσαν να απορρίψουν στην ομάδα της Αρκαδίας.

=Ανάλογα προβλήματα αντιμετώπισαν και στην Κέρκυρα. Οι νησιώτες ψήνουν εδώ και καιρό τον διεθνή σλοβένο μέσο Στεβάνοβιτς, ο οποίος επικοινώνησε μαζί τους και άρχισε να τους ρωτάει σε ποια κατηγορία θα παίζει η ομάδα την επόμενη περίοδο και αν είναι δεδομένη η παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα.

=Η μόνη ομάδα που δείχνει να προχωρά την προετοιμασία της δίχως σοβαρά προβλήματα είναι ο Άρης. Αν κι εκεί ο Σάκης Τσιώλης επιμένει για την ανάγκη απόκτησης ενός επιθετικού, ο οποίος θα αποτελεί σημείο αναφοράς στην επίθεση των «κίτρινων».

=Ο Θεσσαλός, πάντως, έδειξε ότι ποντάρει πολλά και στον Θανάση Τοπούζη. Ο νεαρός Έλληνας, μάλιστα, θα αποτελέσει την πρώτη αλλαγή στη γραμμή κρούσης του Άρη εάν αποκτηθεί ο φορ που ζητάει ο Τσιώλης, παρά την αδιαμφισβήτητη έλλειψη πείρας, ώστε παράλληλα να δοθεί κι ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Άρης αξιοποιεί τα ταλέντα του.


Σχολιάστε εδώ