Χάρη στον Γερουλάνο συνεχίζει τη λειτουργία της η Κοργιαλένειος Βιβλιοθήκη Αργοστολίου

Αμέσως παρενέβη ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, μόλις πληροφορήθηκε ότι οι 7 υπάλληλοι της Κοργιαλένειου Βιβλιοθήκης και του Κοργιαλένειου Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου στην Κεφαλονιά έχουν να πληρωθούν 7,5 μήνες και βρίσκονται σε απόγνωση και άλλη διέξοδο δεν έχουν, μια και λύση δεν δίνει το διοικητικό συμβούλιο του Ιδρύματος, από το να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.

Ο υπουργός κ. Γερουλάνος έχοντας και την επιπλέον ευαισθησία, ως Κεφαλονίτης που είναι, υπέγραψε απόφαση με την οποία οι 7 υπάλληλοι θα πληρωθούν όλα τα οφειλόμενα και ταυτόχρονα εξασφάλισε 10.000 ευρώ για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων.

Να σημειωθεί ότι, όπως τονίζουν σε υπόμνημά τους οι 7 υπάλληλοι, «κάλυπταν εξ ιδίων τα έξοδα του Ιδρύματος για να αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες για τη λειτουργία του» και δείχνοντας πόσο έχουν ταυτίσει τη ζωή τους με το Ίδρυμα προσθέτουν:

«Όλοι μας μοιραζόμαστε κάτι κοινό, την αγάπη μας για το Κοργιαλένειο Ίδρυμα. Εμείς, παρότι δεν είμαστε ισόβιοι, όπως το Κοργιαλένειο Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά προσωρινοί, την αγάπη αυτή την έχουμε αποδείξει έμπρακτα, έχοντας αφιερώσει στο Ίδρυμα ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας. Και οι κινητοποιήσεις μας δεν στρέφονται ενάντια στο Ίδρυμα ούτε ενάντια στην τοπική κοινωνία. Δεν είναι ανάγκη ένας αγώνας να στρέφεται πάντοτε εναντίον κάποιου.

Ο αγώνας μας είναι θετικός. Διεκδικούμε τη δική μας αξιοπρέπεια, αλλά και τη σωτηρία του Ιδρύματος που όλοι υπηρετούμε. Διεκδικούμε μια οριστική και μόνιμη λύση, που θα βάλει τέρμα στη σημερινή ανασφάλεια, αβεβαιότητα και κυριολεκτική απόγνωση».


Σχολιάστε εδώ