Τραβάει κουπί ο Γόντικας ελλείψει άλλου

Τον άφησαν μόνο του τον πρώην, πλέον, αντιπρόεδρο και οι επιλογές του ήταν δύο: ή να τα αφήσει όλα στο έλεος του Θεού ή να προσπαθήσει μέσα από συντονισμένες ενέργειες να επιτύχει την οικονομική εξυγίανση και να βάλει τις βάσεις για να επιστρέψουν οι «πράσινοι» στην κορυφή με μία ομάδα που θα ʼχει χρόνια ζωής μπροστά της. Όχι, δηλαδή, σαν την ομάδα που έφτιαξε ο Νικόλας Πατέρας, με ημερομηνία λήξεως.

Ο Γόντικας θα στηρίξει τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Κυρίως επειδή διαπίστωσε ότι, παρά τον αποκλεισμό από την Οντένσε, ο Πορτογάλος απέφυγε να ρίξει ευθύνες στους παίκτες του, αλλά αντίθετα επιχείρησε να τους συσπειρώσει. Κι αυτή η στάση μέτρησε σημαντικά στην απλόχερη στήριξη που πρόσφεραν οι «πράσινοι» στον προπονητή. Έπαιξε, βέβαια, ρόλο και το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός πρόσθεσε στο ρόστερ του κάποιους παίκτες, οι οποίοι αποτέλεσαν προσωπικές επιλογές του Ζεσουάλδο. Παίκτες που ήρθαν στην Ελλάδα κυρίως για χάρη του πορτογάλου τεχνικού, όπως ο Κουίνσι, ο Τοτσέ, ο Ζέκα και, βεβαίως, ο Κάστρο, ο οποίος βρίσκεται στον δρόμο. Ενδεχόμενο διαζύγιο με τον προπονητή θα δημιουργούσε πρόβλημα στους συγκεκριμένους παίκτες και άλλο ένα καλοκαίρι θα χανόταν για τον Παναθηναϊκό.

Θέλει αριστερό μπακ

Μία από τις ανάγκες που έχει επισημάνει ο Φερέιρα αφορά στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Νίκος Σπυρόπουλος μοιάζει με διαρκή πηγή κινδύνων και δεν είναι τυχαίο ότι από την πλευρά του δημιουργήθηκαν οι περισσότερες ευκαιρίες των Δανών. Γι’ αυτό και ο πορτογάλος τεχνικός επιμένει για την απόκτηση αριστερού μπακ, καθώς ούτε τον Ιωαννίδη θεωρεί λύση για τον Παναθηναϊκό.


Σχολιάστε εδώ