Ολυμπιακός χ 4 στη Nova

Τα πήρε όλα κι έφυγε. Η Nova εξασφάλισε και τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο μπουκέτο της και την επέκταση της σύμβασης για ένα ακόμη χρόνο, έως τη σεζόν 2014-15! Το πακέτο της συμφωνίας με τη SuperLeague περιλαμβάνει και την Ξάνθη, στην περίπτωση που συμφωνήσει και η ΕΡΤ να αποδεσμεύσει την ομάδα, γλιτώνοντας τα χρήματα του συμβολαίου που θα κατέβαλε για την τρέχουσα περίοδο.

Με την κίνηση αυτή η Nova, χωρίς να υλοποιήσει την απειλή της για μείωση του τιμήματος κατά 25%, παίρνει και τον Ολυμπιακό και κατά συνέπεια όλο το ελληνικό πρωτάθλημα για ακόμα 4 χρόνια, αποκτώντας πλεονεκτική θέση έναντι του ανταγωνισμού του ΟΤΕ. Ο οργανισμός, που θέλει να μπει στον στίβο της δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης, θέλει να αποκτήσει τα δικαιώματα του Europa League σε συμφωνία με την ΤΕΑΜ και τον ΑΝΤ1, που μετέδιδε ως και τον Μάιο τους αγώνες. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα είναι κλειδωμένο όλο το πρωτάθλημα, καθώς θα υπάρχουν και ελεύθερες μεταδόσεις αγώνων, σε συμφωνία που είναι πιθανόν να υπάρξει με ελεύθερο τηλεοπτικό σταθμό.

Αρχιτέκτονας της συμφωνίας είναι ο διευθύνων σύμβουλος της Forthnet Πάνος Παπαδόπουλος, ο οποίος έχει ήδη υπογράψει στο παρελθόν άλλες δύο συμφωνίες τηλεοπτικών δικαιωμάτων με τη SuperLeague, ενώ καθοριστικός ήταν και ο ρόλος του Β. Μαρινάκη, προέδρου της SuperLeague. Καταλυτικές όμως ήταν και οι αποκαλύψεις για τους στημένους αγώνες, που μείωσαν τις απαιτήσεις των προέδρων των ΠΑΕ. Πλέον η Forthnet, με το όπλο της κεντρικής διαχείρισης του ελληνικού πρωταθλήματος για 4 χρόνια, προχωράει στη λήψη δύο ομολογιακών δανείων συνολικού ύψους 90 εκατ. ευρώ και στην επερχόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.


Σχολιάστε εδώ