Να πού πήγαιναν τα λεφτά…

Έτσι και αφιερώνει κανείς λίγη ώρα κάθε μέρα στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο σάιτ «Διαύγεια» όπου ανεβαίνουν οι αποφάσεις υπουργείων, δημόσιων οργανισμών και των Περιφερειών, ανακαλύπτει… θησαυρούς για τη σπατάλη που γινόταν… Από την οποία ευεργετούνταν «κολλητοί» και οι γνωστές παρέες… Και έκαναν, με ξένα κόλλυβα-χρήματα του Δημοσίου, υπουργοί, νομάρχες κ.ά. δημόσιες σχέσεις και ψάρευαν ψηφαλάκια… Για τον… σταυρό τους, ρε γαμώτο!
Δύο αποφάσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για… χορηγίες της Νομαρχίας Κεφαλληνίας και Ιθάκης, πριν καταργηθεί από τον «Καλλικράτη», κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση:
1.000 ευρώ για παράθεση γεύματος 50 ατόμων της Κίνησης Φοιτητών για την Ένωση της Ευρώπης και 3.956,26 ευρώ στο Σωματείο «Ο παλιός» για 150 ψηφιακούς δίσκους-C D! Προχθές ακόμη κι άλλη πληρωμή, για… «παράθεση γεύματος 183 ατόμων στο (…) πλαίσιο της γενικής συνέλευσης των ηλεκτρολόγων» που έγινε το 2010 στην Κεφαλονιά, όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση υπʼ αριθ. 32872/9658. Μόλις 4.392 ευρώ (!) κόστισε στο Δημόσιο το τραπέζωμα. Τζάμπα πράμα δηλαδή… Λεφτά πράγματι υπήρχαν. Άλλο θέμα το πού πήγαιναν… Από λίγα μέχρι χοντρά πακέτα. Σπάζοντας το… όριο που όριζε ο νόμος για απευθείας ανάθεση. Πάνω απʼ όλα η νομιμότητα… Έπιναν και κέρναγαν εις υγείαν του κορόιδου…
Και αυτό βέβαια δεν γινόταν μόνο στην Κεφαλονιά… Παντού, σʼ όλη την Ελλάδα… Με πρώτα τα υπουργεία…


Σχολιάστε εδώ