Να μην αποδίδεται ΦΠΑ από τιμολόγια που δεν έχουν εισπραχθεί, ζητεί το ΒΕΑ

Να αποσυνδεθεί η μεταχρονολογημένη εξόφληση των προϊόντων των επιχειρήσεων από την καταβολή ΦΠΑ, για να μην επιβαρύνονται οι επιχειρήσεις με πληρωμές ΦΠΑ που δεν έχουν εισπράξει.

Την πρόταση αυτή κάνει μεταξύ άλλων το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών σε επιστολή που έστειλε στον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον αναπληρωτή υπουργό Π. Οικονόμου, εν όψει του διαλόγου που θα ξεκινήσει στο πλαίσιο των φορολογικών αλλαγών που θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα που θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο. Παράλληλα το ΒΕΑ ζητά μεταξύ άλλων:

• Σταθερό φορολογικό πλαίσιο προς διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων.

• Να μην υπάρξει περαιτέρω επιβάρυνση της μικρής βιοτεχνίας με την επιβολή επιπλέον έκτακτων εισφορών, φόρου επιτηδεύματος, εξίσωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης-κίνησης και ειδικού φόρου στο φυσικό αέριο καθώς και μέτρων όπως η μη έκπτωση των καταβαλλόμενων ασφαλιστικών εισφορών από το εισόδημα.

• Δημιουργία ιδιαίτερου συντελεστή ΦΠΑ, χαμηλότερου του ανώτατου συντελεστή κατά μία ή δύο μονάδες, για αγαθά και υπηρεσίες που παράγονται ή παρέχονται από μικρές επιχειρήσεις, η δραστηριότητα και το μέγεθος των οποίων μπορεί να πιστοποιείται από τα Επιμελητήρια (π.χ. παραδοσιακοί κλάδοι, φθίνουσες δραστηριότητες).

• Επαναπατριζόμενα κεφάλαια, τα οποία θα επενδυθούν, να μη φορολογούνται.


Σχολιάστε εδώ