Μίλερ και Σπέκχαρντ «αξιοποιούσαν» τη θέση τους για δικές τους «δουλειές»

Τρανά παραδείγματα, προς επίρρωση του προαναφερθέντος, η εξέλιξη δύο τέως αμερικανών πρέσβεων στην Ελλάδα, μετά την απομάκρυνσή τους απ’ την Αθήνα.

Πρόκειται για τους αξιοτίμους κυρίους Τόμας Μίλερ και Ντάνιελ Σπέκχαρντ.

Και οι δύο, αφού έφυγαν απ’ τη χώρα μας, επανήλθαν και μάλιστα με πολυσχιδείς και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες «δραστηριότητες», πράγμα που δείχνει ότι απλώς αξιοποιούσαν τη θέση τους ως πρέσβεις με τις… παρεμβάσεις τους για να κάνουν ή να προετοιμάζουν άλλες «δουλειές». Μαγείρευαν, δηλαδή, πριν… πεινάσουν!

Ας πάρουμε πρώτα τον πιο πρόσφατα επικεφαλής της εν Ελλάδι αμερικανικής πρεσβείας, τον Ντάνιελ Σπέκχαρντ. Μετά τη μετάθεσή του απ’ την Αθήνα, πήγε για ένα φεγγάρι στο Πακιστάν.

Από κει τα ίχνη του… χάθηκαν. Εννοούμε τα ίχνη του ως πρέσβη, διότι κατά τα άλλα δεν… πήγε χαμένος.

Υπήρξαν μάλιστα και ορισμένες πληροφορίες από… κακές γλώσσες, σύμφωνα με τις οποίες αποπέμφθηκε κακήν κακώς απ’ το πρεσβευτικό σώμα, για κάποιους «περίεργους» λόγους…

Έτσι, πριν από λίγους μήνες επέστρεψε στη χώρα μας!

Φαίνεται ότι την αγάπησε τη μικρή Ελλάδα και δέθηκε μαζί της!

Και έχει μεγάλη, νομίζουμε, σημασία, πώς ήρθε και σε ποια θέση.

Αν λοιπόν… αγωνιάτε για την εν γένει τύχη του, σας πληροφορούμε ότι:

= Σήμερα κατέχει τη θέση του επικεφαλής της κατηγορούμενης για περίεργες δραστηριότητες γνωστής τράπεζας Proton Bank!

Στη θέση αυτή τοποθετήθηκε μετά τη σταδιακή «απόσυρση» του μεγαλομέτοχου της τράπεζας Λ. Λαυρεντιάδη, τον οποίο η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» κατηγορεί με αποκαλύψεις της για περίεργες δραστηριότητες όταν έλυνε και έδενε στην εν λόγω τράπεζα και για περίεργες «διασυνδέσεις» της τράπεζας με άλλες εταιρίες του ομίλου του… (Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στη σελίδα 16.)

Θα είχε δε εξαιρετικό ενδιαφέρον, να μαθαίναμε πώς και γιατί «φυτεύτηκε» στη συγκεκριμένη θέση ο συγκεκριμένος πρέσβης…

Ο… «ασφαλής» κ. Μίλερ!

Πάμε στον έτερο πολυπράγμονα αμερικανό, πρώην πρέσβη εν Ελλάδι, τον κ. Τόμας Μίλερ.

Ενώ ο Ντ. Σπέκχαρντ ήταν –κατά την παραμονή του στην Ελλάδα– διακριτικός (όσο διακριτικός εν πάση περιπτώσει μπορεί να είναι ένας αμερικανός πρέσβης…), ο… Θωμάς ήταν εξαιρετικά παρεμβατικός, μέχρι σημείου πρόκλησης σε ορισμένες περιπτώσεις.

Θυμόμαστε, για παράδειγμα, πόσο… ένθερμος υποστηρικτής ήταν του περιβόητου και διχοτομικού σχεδίου Ανάν.

Μάλιστα, όπως έχει αποκαλύψει ο έγκριτος δημοσιογράφος Μιχ. Ιγνατίου, εκείνη την εποχή πακτωλός δολαρίων έφευγε από αμερικάνικες «πηγές» και πήγαινε για χρηματοδότηση όσων εν Ελλάδι και Κύπρω ήσαν επίσης υποστηρικτές του εν λόγω σχεδίου, το οποίο με ποσοστό 76% απέρριψαν οι «ξεροκέφαλοι» Κύπριοι!

Ο πολυπράγμων λοιπόν Τ. Μίλερ, αφού έφυγε απ’ την Ελλάδα, επέστρεψε κι αυτός έπειτα από λίγο καιρό!

Μας… αγάπησε;

Ίσως! Πάντως δεν επέστρεψε ως πρέσβης, αλλά ως μέλος του ΔΣ της εταιρείας που διαχειρίζεται το γνωστό ξενοδοχείο «Μεγ. Βρετάννια». Στο ίδιο ΔΣ, μαζί του, και ο αδελφός του σημερινού πρωθυπουργού, ο κ. Ν. Παπανδρέου…

Επειδή, όμως, όπως προαναφέραμε, ο κ. Μίλερ είναι πολυπράγμων, ασφαλώς και δεν θα μπορούσε να έχει μια τόσο… περιορισμένη δραστηριότητα.

Έτσι τον «συναντούμε» σε μια όζουσα πλευρά του μεγίστου σκανδάλου της Siemens, δηλαδή στην υπόθεση του αμαρτωλού συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, του γνωστού C4i!

Συγκεκριμένα, κάποιοι… κακοί τον έχουν κατηγορήσει ότι άσκησε αφόρητες πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να παραλάβει το αμαρτωλό σύστημα, το οποίο, ας σημειωθεί, ποτέ δεν λειτούργησε!

Για παράδειγμα, έχει γραφτεί ότι «στις διαπραγματεύσεις για την παραλαβή του συστήματος με την κατασκευάστρια κοινοπραξία SAIC και την ”υπεργολάβο” Siemens συμμετείχε ενεργά, πιέζοντας την ελληνική πλευρά, ο τότε πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τόμας Μίλερ».

Προηγούμενα, βέβαια, ο έχων πολυσχιδείς δραστηριότητες πρέσβης είχε πάλι πιέσει την τότε ελληνική κυβέρνηση, αλλά για να προτιμήσει αμερικανική εταιρεία για την κατασκευή του συστήματος, όταν υπήρχε η μεγάλη αντιπαράθεση μεταξύ Αμερικανών και Γερμανών (Siemens) για το ζήτημα αυτό!

Τελικά βρέθηκε η χρυσή τομή της… συνεργασίας, ώστε κανείς να μη μείνει παραπονεμένος!


Σχολιάστε εδώ