Κάθειρξη οκτώ ετών στον Θ. Λαναρά για απάτη με θύμα τον εξάδελφό του

Σε κάθειρξη οκτώ ετών για απάτη σε βάρος του εξαδέλφου του καταδικάσθηκε ο Θωμάς Λαναράς, άλλοτε ισχυρός «παίκτης» του ελληνικού χρηματιστηρίου και του ομίλου Κλωνατέξ, ενώ ποινή κάθειρξης έξι ετών επιβλήθηκε στον χρηματιστή Γιώργο Περβανά για την ίδια υπόθεση, που είχε αποκαλυφθεί από το «Π». Οι δύο καταδικασθέντες οικονομικοί παράγοντες άσκησαν έφεση κατά της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο Λαναράς για λόγους υγείας που επικαλέστηκε.

Η δίωξη είχε ασκηθεί κατά του κ. Λαναρά κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του εξαδέλφου του, Ζαφείρη Λαναρά, κληρονόμου ενός εκ των βασικών μετόχων της κλωστοϋφαντουργίας ΒΕΤΛΑΝΣ ΝΑΟΥΣΑ. Ο μηνυτής κατηγόρησε τον εξάδελφό του ότι τον Αύγουστο του 1999, εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη που του είχε, τον έπεισε να επενδύσει ποσό 1,36 δισ. δραχμές μέσω της χρηματιστηριακής εταιρείας του κ. Περβανά, υποσχόμενος καλές αποδόσεις από «σοβαρές» μετοχές. Ο μηνυτής υπέγραψε σχετική σύμβαση με τη χρηματιστηριακή εταιρεία, αλλά αφανής διαχειριστής του χαρτοφυλακίου του ήταν ο Θωμάς Λαναράς, ο οποίος τοποθέτησε τα κεφάλαια κυρίως σε εταιρείες του δικού του ομίλου, αποκομίζοντας οφέλη και ζημιώνοντας τον εξάδελφό του.
Το δικαστήριο δέχθηκε τη σχετική πρόταση του Εισαγγελέα και απάλλαξε τους δύο κατηγορούμενους από την κατηγορία της υπεξαίρεσης, αλλά καταδίκασε τον Θωμά Λαναρά για απάτη και τον χρηματιστή για συμμετοχή στην απάτη.


Σχολιάστε εδώ