«Εκκαθαρίσεις» στο υπουργείο Άμυνας

Επόμενοι στη σειρά ήταν οι δύο αναπληρωτές γενικοί διευθυντές Εξοπλισμών, ο Αναστάσιος Τενεκούδης και ο Νίκος Γανώσης, οι οποίοι, αν και επιλογές του Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου ο πρώτος και του Βαγγέλη Μεϊμαράκη ο δεύτερος, είχαν διατηρηθεί από το σύστημα Βενιζέλου. Πάντως και οι δύο ήταν χαμηλών τόνων και υπηρεσιακοί. Γι’ αυτό και είχαν κόψει κάθε δίαυλο επικοινωνίας με τη Ρηγίλλης. Αναμένουμε να δούμε τους αντικαταστάτες, αν υπάρξουν βέβαια…

Παραίτηση με μήνυμα

Στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι σπάνιες οι παραιτήσεις, εκτός εάν ο παραιτούμενος «παραιτείται» τη απαιτήσει… Την παραίτησή του, λοιπόν, από τη θέση του πρώτου τη τάξει συνεργάτη και ειδικού συμβούλου του κ. Μπεγλίτη υπέβαλε ο Αντγος εα Νίκος Τόσκας, που ήταν πόλος εξουσίας. Έγινε, πάραυτα, αποδεκτή!

Ο παραιτηθείς είναι ικανός αξιωματικός και δεν έχει ακουστεί τίποτε σε βάρος του, εκτός του ότι είναι πλήρως κομματικοποιημένος, του «βαθέος» ΠΑΣΟΚ. Ήταν τοποθετημένος από την Ιπποκράτους ως βασικός βοηθός της Βάσως Παπανδρέου όταν αυτή ασκούσε τα καθήκοντα της σκιώδους υπουργού Άμυνας (2007-2009). Το κόμμα, πάλι, τον τοποθέτησε εκεί, στο ΥΕΘΑ, μαζί με άλλους.
Σημειώνω επίσης ότι η ρήξη μεταξύ Α/ΓΕΣ – Τόσκα ήταν εμφανής σε πολλά θέματα….


Σχολιάστε εδώ