Διά χειρός…

…του καθηγητή Χ. Κ. Τσούκα από το άρθρο του στην «Καθημερινή» με τίτλο «Η Ελλάδα των “κολλητών” ποτέ δεν πεθαίνει!»:

ΠΑΝΩ ΑΠʼ ΟΛΑ
Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ…

«Ποιος είναι ο νέος πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ); Ο κ. Γιάννης Μίχας. Τι προσόντα διαθέτει ο κ. Μίχας; Είναι μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, διετέλεσε νομάρχης Πειραιά, υπήρξε συνδικαλιστής στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, δεν διαθέτει πτυχίο πανεπιστημίου και αμφιβάλλω αν μιλάει καλά μια ξένη γλώσσα. Από τη δικαστική έρευνα στις μίζες που δόθηκαν στο σκάνδαλο των υποβρυχίων, μάθαμε ότι, αν και νομάρχης Πειραιά, ο κ. Μίχας εξακολουθούσε να αμείβεται από τα ναυπηγεία, ως τον Μάρτιο 2010! Με άλλα λόγια, στο πρόσωπο του κ. Μίχα εμβληματικά απεικονίζεται η θανατηφόρα θεσμική ασθένεια της μεταπολιτευτικής Ελλάδας – η κομματοκρατία. Τι θα ήταν ο κ. Μίχας χωρίς το ΠΑΣΟΚ;
Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση Παπανδρέου Γ΄ αποπειράθηκε να «τακτοποιήσει» τον κ. Μίχα, μετά την αποτυχία του να εκλεγεί αντιπεριφερειάρχης πέρυσι. Κατεβλήθη προσπάθεια να διοριστεί γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών. Υπήρξαν όμως αντιδράσεις (η προκήρυξη παραήταν φωτογραφική, αφού ο κ. Μίχας δεν διαθέτει πτυχίο), και η προσπάθεια δεν καρποφόρησε».
Και ως… επιδόρπιο, ο αρθρογράφος θυμίζει ότι στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο, τον Οκτώβριο του 2009, ο Γ. Παπανδρέου είχε πει:
«Αξιοκρατία στο Δημόσιο. Τέρμα στο ρουσφέτι και στο βόλεμα των κάθε λογής “κολλητών”. Μακριά από πρακτικές κομματισμού. Εμείς […] ερχόμαστε για να σπάσουμε αυτή τη φαύλη παράδοση. Για να προχωρούν οι άριστοι, και όχι απλώς οι αρεστοί».


… του Κώστα Βουτσά, από την… αντιπαράθεσή του με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη Εύα Καϊλή, στους «Αταίριαστους» του Θ. Νιάρχου στα «Νέα».

«ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ»!

«Και αν χαρακτήρισε κοπρίτες τους δημοσίους υπαλλήλους ο γνωστός υπουργός, τότε θα έπρεπε να είναι αρχικοπρίτης ο ίδιος, γιατί τους διόριζε για να τον ψηφίσουν. Βέβαια, αν τα δύο μεγάλα κόμματα έχουν προκαλέσει την καταστροφή, ευθύνη έχουν και τα μικρά γιατί όλοι τους ζητάνε ρουσφέτια. Για να αλλάξει η πορεία αυτής της χώρας χρειάζεται να χυθεί αίμα. Επανάσταση χωρίς αίμα δεν γίνεται. Αν δεν γίνει επανάσταση, θα λέμε απλώς ωραία λόγια, ή θα σηκώσουμε λευκές σημαίες, που βέβαια κάτι είναι και αυτό».
Και σʼ άλλο σημείο πρόσθεσε:
«Να βοηθηθεί το ΚΚΕ. Εννοώ να βοηθηθεί όσον αφορά την ψήφο, όχι βέβαια για να κυβερνήσει. Δεν πρόκειται να κυβερνήσει ποτέ το ΚΚΕ, αλλά για να κάνει αφόρητη την εκάστοτε νίκη των δύο μεγάλων κομμάτων».


Σχολιάστε εδώ