Διάδρομοι και Ψίθυροι

ξΜεγάλων απογοητεύσεων συνέχεια. Ο λόγος για τη μετοχή του ΟΤΕ, που συνεχώς διολισθαίνει, με αρκετούς στην αγορά να θυμίζουν πως πλέον ΔΕΝ είναι κρατικόχαρτο ο ΟΤΕ και δεν υπάρχει Δημόσιο να «στηρίζει» τη μετοχή όταν και εφόσον χρειάζεται. Ανάλογη κίνηση κατεγράφη όλη την εβδομάδα και για τη ΔΕΗ και για τον ΟΠΑΠ.
ξΕιδικότερα για τον ΟΠΑΠ, στην επίδοσή του φαίνεται να «βαραίνει» και η πρόθεση της κυβέρνησης να μην προχωρήσει τώρα -όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο- στη διάθεση μετοχικού μεριδίου του Οργανισμού, κυρίως υπό την πίεση που δέχεται για να μην εκχωρήσει, σε μια εξόχως αρνητική συγκύρια από πλευράς αποτιμήσεων των εισηγμένων, έναν κατεξοχήν κερδοφόρο Οργανισμό…
ξΣτο ξεκίνημα της εβδομάδας, και με αφορμή τη συμβιβαστική λύση στο πρόβλημα του αμερικανικού χρέους (!), οι τράπεζες κινήθηκαν σταθεροποιητικά χωρίς να λείψουν και κάποιες επιλεγμένες εντολές αγοράς. Αίφνης άπαντες φάνηκε να «ξέχασαν» την Proton και τα σενάρια για εξελίξεις αμέσως (συγχωνεύσεις-εξαγορές) στις λοιπές μικρές τράπεζες, και είδαμε να ανακάμπτουν ακόμα και τα «βαριά» χαρτιά του κλάδου (Εθνική, Alpha Bank, έως και η Eurobank). Μετά όμως πρόεκυψαν τα σενάρια για το τι θα βγάλει η έκθεση της Blackrock, που έρχεται στα τέλη Αυγούστου για να διενεργήσει απολογιστικό έλεγχο στα χαρτοφυλάκια των ελληνικών τραπεζών και ιδίως να διερευνήσει το ύψος των επισφαλών δανείων. Και το συμπέρασμα είναι πως τα σενάρια για εξαγορές και γενικότερα περαιτέρω συγκεντρωτισμό στον κλάδο θα μας απασχολούν ως και τον Οκτώβριο.
ξΕλληνικά Πετρέλαια – Motor Oil. Οι μετοχές του κλάδου εξακολουθούν να κινούνται είτε κόντρα στο ρεύμα είτε συγκριτικά καλύτερα όλων των άλλων, διατηρώντας έτσι τη θετική τάση που επιδεικνύουν εδώ και καιρό. Είναι από τα ελάχιστα χαρτιά που παραμένουν σε θετικό πρόσημο από την αρχή του έτους!
ξΚάτι ανάλογο ισχύει και για τον όμιλο Μυτιληναίου, αλλά και για τη Βιοχάλκο. Ειδικά ο όμιλος Βιοχάλκο επιδεικνύει εσχάτως και αξιοσημείωτη -για τα δεδομένα του- κινητικότητα, καθώς η εταιρεία του ομίλου Ελληνικά Καλώδια προχώρησε στην εξαγορά της Fulgor, γεγονός που ενισχύει τη θέση του ομίλου στην ευρωπαϊκή και διεθνή αγορά και φυσικά αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο και στα μεγέθη της εισηγμένης.


Σχολιάστε εδώ