«Από το αρχαίο στο σύγχρονο ψηφιδωτό»

Στην Κεφαλονιά, στο Πνευματικό Κέντρο Κουρκουμελάτων, η καλλιτέχνις και αρχαιολόγος κ. Μισλίν Διβάρη και η Σχολή Ψηφίδων Γνώσις διοργανώνουν την πολύ ενδιαφέρουσα έκθεση «Από το αρχαίο στο σύγχρονο ψηφιδωτό».

Τα έργα που θα εκτεθούν είναι υψηλής ποιότητας, από αντίγραφα αρχαίων, μέχρι έργα με θρησκευτικά θέματα, καθώς και σύγχρονες δημιουργίες ψηφιδωτών.

Ο τίτλος της έκθεσης ταιριάζει απόλυτα με το πνεύμα της Σχολής Ψηφίδων Γνώσις, ιδρυτής και δάσκαλος της οποίας είναι ο κ. Νίκος Τόλης, πτυχιούχος της περίφημης Σχολής της Ραβέννας, ψηφοθέτης και συντηρητής μεταξύ άλλων των ψηφιδωτών της Δήλου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα στηθεί ένα ζωντανό εργαστήρι ψηφιδωτών ώστε να γίνει γνωστή η τέχνη στο κεφαλονίτικο κοινό και να συμμετάσχουν οι επισκέπτες στη δημιουργία ενός μεγάλου ψηφιδωτού που στη συνέχεια θα προσφερθεί στο Ίδρυμα Βεργωτή.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 16 Αυγούστου 2011 στο Πνευματικό Κέντρο Κουρκουμελάτων και οι ώρες λειτουργίας θα είναι 19.00-23.00. Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Σχολιάστε εδώ