αμυντικά θέματα

Ανησυχίες
και εύγλωττη σιωπή…
ξ Τον προηγούμενο μήνα χάθηκε το ενδέκατο (11ο) Μιράζ για την Πολεμική Αεροπορία. Μη μιλάμε για αντικαταστάσεις…
ξ Λίγο πριν, υπήρξε σοβαρό ατύχημα με την απώλεια πείρου ρηναίου τροχού F-16. H FOS (Follow On Support – Συμφωνία Υποστήριξης) για τα Μιράζ και C27J δεν προχωρεί, ανταλλακτικά F-16 σπανίζουν…
ξ Το Αεροπορικό Δόγμα ΛΟΛ (Λήξη Ορίου Λειτουργίας) και ΛΟΖ (Λήξη Ορίου Ζωής) για απαρτία αεροσκαφών και ελικοπτέρων χωλαίνει… Όλα μυρίζουν προβλήματα συντήρησης και έλλειψη ανταλλακτικών.
ξ Στα εξαγγελθέντα μέτρα μείωσης δαπανών εξοπλισμού 2011-2015 αναγράφονται παραπλανητικές και θεωρητικές μειώσεις, αφού στην ουσία το πρόγραμμα είναι εντελώς θεωρητικό. Είναι σαν να λες περικόπτω 5.000 από το σχέδιο που είχα να αγοράσω ένα αυτοκίνητο το 2014, κόστους 10.000 ευρώ. Μηδέν από μηδέν, μηδέν.
ξ Όμως λεφτά υπάρχουν. Αντί να χαρίζουν, για ψηφαλάκια, εκκενούμενα στρατόπεδα, γιατί δεν τα εκποιούν για να αγοράσουν ανταλλακτικά, πυρομαχικά, λιπαντικά ή μπαταρίες υποβρυχίων, των οποίων έχει περάσει η ΛΟΖ;
ξ Ο κ. Μπεγλίτης, που έχει αποδείξει ότι έχει απλό μυαλό, μήπως πρέπει να καταφύγει στο… αυγό του Κολόμβου;
Κι από κοντά
ο Νόαμ Τσόμσκι
ξ Λέει ο γνωστός αμερικανός διανοούμενος…
ξ Βαφτίζουμε τα όπλα μας με τα ονόματα θυμάτων μας: ελικόπτερα Απάτσι, Χιούι, Κομάτσκι, πύραυλοι Τόμαχοκ κ.ά. (όλα ονόματα φυλών Ινδιάνων που εξόντωσαν οι Αμερικανοί)… Σαν να βάφτιζε η Λουφτβάφε τα Στούκας της «Εβραίος», «Τσιγγάνος» κ.λπ.
ξ Δεν έχει άδικο…

Στέλνει στρατιώτες
στην Κέρκυρα
ξ Θετική χαρακτήρισε την απόφαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Κώστα Σπηλιόπουλου, να αποστείλει στρατιώτες στην Κέρκυρα για περιπολίες και επιτήρηση περιοχών για την πρόληψη πυρκαγιών, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ Στέφανος Γκίκας. Να σημειώσουμε ότι ο ΥΦΕΘΑ συμμετείχε στο κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε την Κέρκυρα την περασμένη εβδομάδα, που το νησί δοκιμάστηκε έντονα από σοβαρές πυρκαγιές, προϊόν εμπρησμών. Αν δε η κινητοποίηση εθνικών και τοπικών αρχών δεν ήταν άμεση, οι πυρκαγιές αυτές θα είχαν δημιουργήσει «καταστάσεις του Αυγούστου του 2007», όπως έλεγαν αρμόδιες πηγές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.


Σχολιάστε εδώ