Αλλαγή νομοθετικού πλαισίου για πορείες και συγκεντρώσεις

Μεταξύ άλλων θα προτείνει τον περιορισμό των μικρών πορειών σε μία λωρίδα, ώστε να μην κλείνει όλο το οδόστρωμα. Και απαγόρευση των διαδηλώσεων όταν απειλείται η κοινωνική ειρήνη ή τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των συγκοινωνιών και των κοινωφελών επιχειρήσεων.

Ο κ. Καμίνης έχει ζητήσει να μπει τάξη, με νομοθετική ρύθμιση, και στο θέμα της κατάχρησης του πανεπιστημιακού ασύλου από τους παράνομους μικροπωλητές.

Οι τελευταίοι, που έχουν μετατρέψει την Πανεπιστημίου και την Πατησίων στο ύψος της ΑΣΟΕΕ σ’ ένα απέραντο παζάρι, βρίσκουν καταφύγιο στον χώρο που οριοθετείται ως άσυλο, κάθε φορά που η Δημοτική Αστυνομία και η ΕΛΑΣ κάνουν επιχειρήσεις-σκούπα.

Για τον κ. Καμίνη υπάρχει «παραλογισμός αρμοδιοτήτων» και νομοθετική αδυναμία της Δημοτικής Αστυνομίας να παρέμβει για την πάταξη του παρεμπορίου, που τόση ζημιά κάνει στην εθνική μας οικονομία, από τα διαφεύγοντα κέρδη και τη μη απόδοση ΦΠΑ.

Όπως έχει τονίσει «δεν ανταποκρίνεται ο ρόλος της σε αυτό που περιμένει ο πολίτης ούτε σε επίπεδο εκπαίδευσης, οπλισμού ή αρμοδιοτήτων».

Γι’ αυτό και προτείνει αναθεώρηση του καθεστώτος που διέπει σήμερα το συγκεκριμένο Σώμα. Είτε να μετατραπεί σε όργανο ελέγχου, είτε να γίνει τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας και να υποστεί την ανάλογη εκπαίδευση.


Σχολιάστε εδώ