ΑΔΕΔΥ: Ως εδώ…

Η ΑΔΕΔΥ, με το σύνολο των συνδικαλιστικών της παρατάξεων (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ – ΠΑΜΕ – Αυτ. Παρέμβαση), προειδοποιεί για εκτεταμένες και κάθε μορφής κινητοποιήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, καλύπτοντας μάλιστα και τους υπό απόλυση εργαζόμενους στους φορείς που συγχωνεύονται ή καταργούνται, καθώς και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

«Ως εδώ η μείωση των εισοδημάτων και η διάλυση της δημόσιας διοίκησης», διαμηνύει ενωτικά και αποφασιστικά η συνδικαλιστική ηγεσία της ΑΔΕΔΥ (Σπ. Παπασπύρος, Ηλίας Ηλιόπουλος, Ηλίας Βρεττάκος και Δημ. Αγκαβανάκης).

Ωστόσο κανένα σημείο επαφής μεταξύ ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ δεν υπάρχει το δύσκολο αυτό για τους εργαζόμενους διάστημα, καθώς η ΓΣΕΕ φαίνεται να «έχει κατεβάσει ρολά».

Έτσι η ΠΑΣΚΕ, που επί κυβερνήσεως ΝΔ κατακεραύνωνε (και δικαίως) για «ψύλλου πήδημα» αρμοδίους και πρωθυπουργό για λήψη αντεργατικών μέτρων, ούτε μία ανακοίνωση-παρέμβαση δεν κάνει τώρα, που όλα τα σαρώνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε αγαστή συνεργασία με την «τρόικα»!

Άφαντος ο πρόεδρος και γραμματέας της κυβερνητικής συνδικαλιστικής παρέμβασης Γ. Παναγόπουλος, όπως και η υπόλοιπη ηγεσία, ακόμα κι αυτοί που θεωρούνται «διαφωνούντες», με εξαίρεση τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλο.

Στα γραφεία της Πατησίων ο αναπληρωτής γραμματέας Στ. Ανέστης (ΠΑΣΚΕ) εκδίδει κατά διαστήματα ανακοινώσεις, όπου κατακεραυνώνει τις τράπεζες, την «τρόικα», τις αγορές, τους φοροφυγάδες κ.λπ., και μετά ζητάει να αλλάξει η κυβερνητική πολιτική (ποιανού κόμματος δεν αναφέρεται).

Ο γενικός γραμματέας της συνομοσπονδίας Ν. Κιουτσούκης (ΔΑΚΕ) βρίσκεται μονίμως στα γραφεία της ΓΣΕΕ, με το επιτελείο της παράταξης να κάνει συνεχείς παρεμβάσεις και καταγγελίες, που όμως πνίγονται, όπως και αυτές των συνδικαλιστικών παρατάξεων της Αριστεράς (ΠΑΜΕ – Αυτ. Παρέμβαση).

Δυστυχώς, αυτές τις τόσο κρίσιμες για την επιβίωση εργαζομένων, συνταξιούχων και ανέργων ώρες, και ενώ η ΠΑΣΚΕ μοιάζει να έχει αποδημήσει (παρότι πληροφορίες φέρουν τους κορυφαίους σε συνεχή, εν κρυπτώ επικοινωνία με τους υπουργούς Οικονομίας και Εργασίας Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιάννη Κουτρουμάνη), οι τρεις αντιπολιτευόμενες συνδικαλιστικές παρατάξεις εξακολουθούν να αντιδρούν ξεχωριστά στις αλλεπάλληλες επιθέσεις που εξαπολύουν κυβέρνηση – «τρόικα», διαλύοντας, μετά το ΠΑΣΟΚ, και το συνδικαλιστικό κίνημα.

Στο μεταξύ, με σφοδρότητα συνεχιζόταν μέχρι τη μέση της εβδομάδας η σύγκρουση της «μισής» κυβέρνησης με τους ιδιοκτήτες των ταξί, με τη χρήση κάθε είδους πιέσεων για το τσάκισμα της κινητοποίησης. (Σ.σ.: Μεταξύ άλλων επιχειρήθηκε γελοιωδώς να παρουσιαστεί ως υποκινητής της αντίδρασης του κλάδου η ΝΔ, επειδή ο γραμματέας Συνδικαλιστικού του κόμματος Γ. Μανώλης παρευρέθηκε σε συγκέντρωση χιλιάδων ταξιτζήδων, όπως έπραξαν –και αποσιωπήθηκε– και οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΛΑΟΣ και όπως στο παρελθόν έπρατταν βουλευτές και ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που τώρα είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να παρουσιαστούν μπροστά σε κόσμο.)

Μετά την κατάρρευση της φαιάς προπαγάνδας διαπιστώνεται ότι η αδιάλλακτη και για πολλούς ανεξήγητη στάση και απόφαση του υπουργού Υποδομών Γ. Ραγκούση να βάλει κατακαλόκαιρο φωτιά στον τουρισμό και στην εθνική μας οικονομία, καταργώντας συμφωνία του προκατόχου του Δημ. Ρέππα με τους ιδιοκτήτες ταξί, κατέστησε την επίμαχη κινητοποίηση:

= Σύμβολο αντίστασης για το σύνολο σχεδόν των κοινωνικών ομάδων που πλήττονται βάναυσα και αυθαίρετα και εξωθούνται στη φτωχοποίηση, το περιθώριο, την ανεργία, από μια κυβέρνηση χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση, καθώς για άλλα υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο και τώρα άλλα γίνονται.

= Αιτία διαμόρφωσης –έστω και ατύπως– ενός πολιτικού αντιμνημονιακού μετώπου στο επίπεδο των κομμάτων της αντιπολίτευσης (ΝΔ – ΚΚΕ – ΛΑΟΣ – ΣΥΡΙΖΑ), γεγονός που θα επηρεάσει άμεσα κάθε κυβερνητική κίνηση για εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, για το οποίο ως γνωστόν ο κ. Βενιζέλος ζήτησε στρατιωτική πειθαρχία, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή ροή των δανείων. Και όπως όλα δείχνουν, όχι μόνο ομαλά δεν εξελίσσεται η κατάσταση, αλλά στο πόδι για κινητοποιήσεις βρίσκονται μεγάλη κλάδοι εργαζομένων, με κίνδυνο να παρασύρουν τα πάντα και βεβαίως και τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς.

= Αφορμή για να εκτίθενται στην κοινή χλεύη οι όποιοι «τολμηροί» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που δημοσίως προσπαθούν, με ολοφάνερη αμηχανία, να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. (Σ.σ.: Συνδικαλιστική ευφυΐα και δεινότητα επιδεικνύουν οι μέχρι πρόσφατα άγνωστοι σε εμάς συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ταξί Φ. Λυμπερόπουλος [ΝΔ], Κ. Δήμου [ΠΑΣΟΚ], Ν. Μαυρίκης [ΚΚΕ]).


Σχολιάστε εδώ