άλλες τυπολογίες

kkk Η ΕΡΤ τόλμησε και έδωσε το… βήμα σε δημοσιογράφους του σταθμού για να κάνουν εκπομπές το καλοκαίρι στη ζώνη της πρωινής ενημέρωσης. Έτσι το Σαββατοκύριακο, ο πολιτικός συντάκτης της ΝΕΤ Διονύσης Μποτώνης, που ανέλαβε μαζί με την Αντριάνα Παρασκευοπούλου, έσπασε τα… κοντέρ σε νούμερα, ξεπερνώντας το 50%. Η διοίκηση του μαγαζιού δεν πίστευε στα μάτια της όταν ήρθαν τα νούμερα του Σαββατοκύριακου. Η εκπομπή θα συνεχίσει για άλλες τρεις εβδομάδες και στην ΕΡΤ ελπίζουν ότι τα νούμερα θα κρατηθούν στα ίδια επίπεδα, αναλογικά με την ανταγωνιστικότητα που θα υπάρξει. Πάντως το εγχείρημα των νέων προσώπων απέδειξε ότι μπορεί να φέρει νούμερα και με μικρό μάλιστα κόστος.
kkk Ιδιαίτερο βάρος δίνει στον Βήμα FM ο Σταύρος Ψυχάρης. Ενίσχυσή του με ονόματα και εκτός των εφημερίδων του ΔΟΛ ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον επικεφαλής του ραδιοφώνου Βασίλη Χιώτη, με στόχο την άνοδο της ακροαματικότητάς του, που φέρνει αύξηση της επιρροής.
kkk Όμως τα «Νέα» είναι η πρώτη προτεραιότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι έφερε πίσω από τις διακοπές που έκανε τον διευθυντή της εφημερίδας Χρήστο Μεμή, έχοντας προφανώς μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο μάτι του… Και δεν αποκλείεται στον κ. Μεμή να ανατεθεί σύντομα η επίβλεψη όλων των εφημερίδων του ΔΟΛ.
kkk «Πόντος TV» στο ίντερνετ από τους Δημήτρη Μελισσανίδη και Σάββα Καλεντερίδη. Η εταιρεία ονομάζεται «Πόντος Μίντια» και έχει σκοπό την ίδρυση, θέση σε λειτουργία και διεύθυνση τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού σταθμού, τη δημιουργία και παραγωγή τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων και εκπομπών, τη δημιουργία και διαχείριση ιστοσελίδων, τη διοργάνωση ψυχαγωγικών πολιτιστικών κ.ά. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ανέρχεται σε 46.000 ευρώ, με τη «Μνήμες της Ανατολής αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία» να έχει καταβάλει 45.000 ευρώ και τη «Georgella Holdings Co. Limited» 15.000 ευρώ. Πρόεδρος της εταιρείας είναι ο Δημήτρης Μελισσανίδης, διευθύνων σύμβουλος ο Γιώργος Κεπίδης, αντιπρόεδρος ο Σάββας Καλεντερίδης και μέλη οι Ιάκωβος Μελισσανίδης και η Σταυρούλα Φραγκουλάκη.
kkk Προς μεγάλη μείωση του αγγελιόσημου οδεύει η αγορά των ΜΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει το αίτημα των ιδιοκτητών να προσδιορίζεται το αγγελιόσημο με το σημερινό (20%) ή με μικρότερο ποσοστό (10%) επί της τελικής αξίας του τιμολογίου της διαφήμισης και όχι επί της ονομαστικής, όπως συμβαίνει σήμερα. Αν εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, αναμένονται νέες πιέσεις προς τα Ταμεία των δημοσιογράφων και των εκδοτών!
kkk Ομολογιακό δάνειο για την Audiovisual, που ανήκει στην οικογένεια του αείμνηστου Θεόδωρου Βαρδινογιάννη, με το βλέμμα στραμμένο και προς την αγορά των τυχερών παιχνιδιών και των video games. Το δάνειο είναι ύψους 6,65 εκατ. ευρώ και το χορηγεί η Marfin για την κάλυψη αναγκών της εταιρείας σε κεφάλαιο κίνησης.
kkk Απορρίφθηκε από το δικαστήριο η αίτηση πτώχευσης της «Απογευματινής», την οποία είχε υποβάλει, στις 2 Νοεμβρίου του 2010, η πλευρά Κ. Ι. Σαραντόπουλου για λογαριασμό της εταιρείας Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ. Το δικαστήριο δέχτηκε τις κύριες παρεμβάσεις των 130 εργαζομένων, όπως και των Σωματείων (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ), που αποδείκνυαν με στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις ότι, με την αίτηση πτώχευσης, η Εκδόσεις Απογευματινή ΑΕ είχε στόχο να μην καταβληθούν αποζημιώσεις στους εργαζόμενους. Αρχικά θυμίζουμε πως η ιδιοκτησία της εφημερίδας είχε καταθέσει αίτηση να υπαχθεί στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, αλλά στη συνέχεια την ανέστειλε επιλέγοντας τη διαδικασία της πτώχευσης.
kkk Περίπου 30 πρώην στελέχη της Leo Burnett δημιουργούν μια νέα διαφημιστική εταιρεία με την επωνυμία The Newtons. Στην προσπάθεια δηλώνουν πως δεν συμμετέχει ο πρώην επικεφαλής της Leo Burnett Πέτρος Βενέτης.

***

RΑπτόητο συνεχίζει να κυνηγάει τις σατιρικές εκπομπές το ΕΣΡ. Στα θέματα ημερήσιας διάταξης την περασμένη εβδομάδα περιλαμβανόταν η «Ελληνοφρένεια» όταν εξέπεμπε από τον ΣΚΑΪ και πριν μετακινηθεί στον Real, για παράβαση των διατάξεων που αφορούν στην «ευπρεπή γλωσσική διατύπωση, την εξύμνηση βίας και την προστασία των ανηλίκων ακροατών»! Ίσως στο ΕΣΡ πρέπει να διαβάσουν την ανάλυση του δικηγόρου Βαγγέλη Μάλλιου στο περιοδικό «Δίκαιο ΜΜΕ» για τις χώρες που έχουν καταδικαστεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την επιβολή ποινών σε σατιρικές εκπομπές.
RΔεκτή έκανε το ΣτΕ την αίτηση ακύρωσης προστίμου ύψους 30.000 ευρώ για το τηλεπαιχνίδι «Call for Cash» του Πέλλα TV. Με την 640/2011 απόφασή του το Δ΄ Τμήμα έκρινε πως η απόφαση του ΕΣΡ ήταν παράνομη, εξαιτίας κακής σύνθεσης του οργάνου, καθώς ένα μέλος της ραδιοτηλεοπτικής αρχής είχε κάνει ειδική αναφορά προς την εισαγγελία του Άρειου Πάγου. Το ΣτΕ έκρινε πως κακώς το συγκεκριμένο μέλος συμμετείχε στη συνεδρίαση και έλαβε μέρος στην ψηφοφορία, γεγονός που αναδεικνύει την επαναλαμβανόμενη προβληματική λειτουργία του οργάνου.

***

ξΤο ενδεχόμενο να προχωρήσουν και άλλα Μέσα Ενημέρωσης, πλην των εκδόσεων Λυμπέρη, σε καθεστώς 4ήμερης απασχόλησης βρίσκεται στο τραπέζι των εκδοτών. Η εφαρμογή του μέτρου θα γίνει παράλληλα με μετατροπή καθημερινών έντυπων εκδόσεων σε ηλεκτρονικές.
RΚαλοκαιρινές απολύσεις δημοσιογράφων σε ΣΚΑΪ και Flash. Από τον σταθμό του Φαλήρου απολύθηκαν οι Μαρία Σπυριδωνάκου, Αφροδίτη Παπακαλού και Κωνσταντίνος Δαλαβούρας, και από τον Flash οι Βασίλης Κωστούλας, Χρήστος Μεγγλίδης και Κατερίνα Πουλοπούλου.

***

ξΡαδιοφωνικοί σταθμοί καλούνται σε απολογία από το ΕΣΡ για τη διαφήμιση διαδικτυακών καζίνων, χωρίς να υπάρχει, τουλάχιστον μέχρι την περασμένη Πέμπτη, σχετική απαγόρευση, καθώς και αναφορά στον νόμο που παραβιάζεται! Όπως προκύπτει από τη νομική αρχή ό,τι δεν απαγορεύεται επιτρέπεται, και από σχετική εισήγηση ειδικού επιστήμονα του ΕΣΡ, οι κλήσεις σε ακρόαση δεν έχουν νόμιμη βάση, καθώς η μετάδοση των διαφημίσεων δεν απαγορεύεται από οποιαδήποτε διάταξη του ισχύοντος δικαίου και ειδικότερα από οποιαδήποτε διάταξη της κείμενης ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας.
YΒασισμένο στο βραβευμένο βιβλίο του δημοσιογράφου Πέτρου Κασιμάτη «Αγνοούμενοι Άκρως Απόρρητο», από τις Εκδόσεις Λιβάνη, είναι το νέο ντοκιμαντέρ του Ηλία Ιωσηφίδη «Παγωμένος Χρόνος», που αναφέρεται στις σκοτεινές σελίδες του Κυπριακού και στην ύπαρξη επιζώντων αιχμαλώτων από την εισβολή του ’74.
Το ντοκιμαντέρ, που έχει αποσπάσει ενδιαφέρουσες διεθνείς κριτικές, θα είναι υποψήφιο στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Χαλκίδας, ενώ το τελευταίο μέρος του, που φέρει τον τίτλο «13 Περιστέρια», εμπεριέχει αποκαλυπτικά στοιχεία που παρουσιάζονται για πρώτη φορά και δημιουργούν αίσθηση.

***

ξΜε ποιον τρόπο θα διεκδικήσουν τα ταμεία των εργαζομένων στον Τύπο και το ΙΚΑ τις εισφορές που οφείλουν αθλητικές εφημερίδες και ανέρχονται σε 6 εκατ. ευρώ, ερωτά τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ο βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Αθ. Γιαννόπουλος.

***

RΣτις 24 Αυγούστου προγραμματίζεται η έκτακτη γενική συνέλευση των Τεχνικών Εκδόσεων. Θέματά της η μείωση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 1.500.469,40 ευρώ ύστερα από αντίστοιχη μείωση της αξίας της μετοχής από 0,53 σε 0,30 ευρώ για τη δημιουργία ειδικού αποθεματικού, αλλά ταυτόχρονα και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, με την καταβολή μετρητών.
RΣτην ομάδα του υπουργείου Επικρατείας, εκτός από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, βουλευτή Ημαθίας Άγγελο Τόλκα, και ο Δημήτρης Στεφάνου, με προηγούμενη εμπειρία στη Γεν. Γραμμ. Επικοινωνίας, όταν υπαγόταν στην πολιτική εποπτεία του υπουργείου Εσωτερικών, έχοντας λάβει μέρος σε όλες τις σχετικές συζητήσεις για τον νόμο τον τελευταίο χρόνο.
R Ταξιδιωτικοί οδηγοί ελληνικής παραγωγής στο apple store. Από τις 14 Ιουλίου η εφαρμογή Experience Santorini HD ειδικά για το iPad πωλείται μέσω του App Store της Apple σε όλο τον πλανήτη, από την ομάδα του Experience Greece project, με επικεφαλής τους δημοσιογράφους Γιάννη Ντρενογιάννη και Βάλυ Βαϊμάκη. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το www.xprgr.com.


Σχολιάστε εδώ