άλλα παραπολιτικά

Δεν υπάρχουν μόνο ληξιπρόθεσμες οφειλές. Υπάρχουν και ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις, όπως επισημαίνει ο αντιπρόεδρος (που όλους τους έχει καπελώσει) Βαγγέλης Βενιζέλος σε επιστολή του στους υπουργούς, καλώντας τους να εξοφλήσουν τις… οφειλές τους, αλλιώς θα οδηγηθούν στην… απομόνωση (έξοδο από την κυβέρνηση). Όχι παίζουμε… Ή μάλλον ο Βενιζέλος δεν παίζει, όπως έπαιζε ως τώρα ο Πάγκαλος.


Τα χρηματικά ποσά που κατανεμήθηκαν ανά περιφέρεια και ανά δήμο από τις πάσης φύσεως χρηματοδοτήσεις-επιχορηγήσεις, τακτικές ή έκτακτες, για το χρονικό διάστημα από 1/11/2009 έως σήμερα ζητά να πληροφορηθεί από τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Ζώης. Ερωτά επίσης αν, με την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, προτίθεται η κυβέρνηση να ορίσει τους δήμους ως φορείς υλοποίησης κάποιων Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, αποκόπτοντας την εξάρτησή τους από το Περιφερειακό Συμβούλιο.


Καμπανάκι από δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που καταψήφισαν σημαντικές τροπολογίες. Το πρώτο από τον Δημ. Βαρβαρίγο που χαρακτήρισε άδικο και παράλογο να οδηγείται κόσμος στην απελπισία με τις καταργήσεις οργανισμών. «Δεν μπορεί σε έναν άνθρωπο που δουλεύει δεκαπέντε-είκοσι χρόνια, που έχει οικογένεια, που έχει υποχρεώσεις, να του πεις ξαφνικά ʽʽείσαι άνεργος και δεν με ενδιαφέρειʼʼ, είπε αιτιολογώντας τη στάση του. Ακολούθησε ο Μιχάλης Κατρίνης που ζήτησε να τεθούν δικλίδες στον τομέα παροχής υπηρεσιών υγείας και καταψήφισε σχετικό άρθρο που καταργούσε προηγούμενη νομοθετική διάταξη.Σχολιάστε εδώ