Πολιτικό όμιλο φτιάχνει ο Φλωρίδης

Τα πάντα ανοιχτά για τη συγκρότηση πολιτικού ομίλου αφήνει μια μεγάλη ομάδα εκσυγχρονιστών, συσπειρωμένη γύρω από τον τέως βουλευτή του ΠΑΣΟΚ (πρόσφατα παραιτηθέντα) Γ. Φλωρίδη.
Η ομάδα αυτή αποτελείται από πρώην αλλά και νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (οι δίαυλοι επικοινωνίας είναι μόνιμα ανοιχτοί…), στελέχη τα οποία αναδείχτηκαν την περίοδο του εκσυγχρονισμού, καθώς και στελέχη αυτόνομα πολιτικά, κινούμενα στην ευρύτερη εκσυγχρονιστική παράταξη.
Πρόσφατα οργάνωσαν συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, όπου εκτός του Γ. Φλωρίδη παρέστησαν ακόμα ο Ν. Μπίστης, ο Χρ. Πάχτας, ο Δημ. Κατσαντώνης (εκσυγχρονιστικό στέλεχος, πρώην διευθυντής της ΕΤ3) κ.ά.
Πρόκειται επίσης να οργανώσουν αντίστοιχη εκδήλωση και στην Αθήνα, καθώς και σε άλλα αστικά κέντρα.
Όλες αυτές οι κινήσεις θεωρούνται προπλάσματα της δημιουργίας του προαναφερθέντος ομίλου, χωρίς να αποκλείεται ακόμα και η συγκρότηση πολιτικής κίνησης στο –εγγύς– μέλλον, ανάλογα βέβαια με το πώς θα «τρέξουν» οι γενικότερες πολιτικές εξελίξεις, αν θα πάμε σε εκλογές σύντομα κ.λπ.
Όπως προαναφέραμε, υπάρχουν επαφές σε μόνιμη βάση με νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι κρατούν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τις μελλοντικές κινήσεις τους, πολύ περισσότερο μάλιστα που ορισμένοι από αυτούς μάλλον δεν θα είναι στην επόμενη Βουλή αν το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο κόμμα…
Αλλά υπάρχουν ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας τόσο με τον Κ. Σημίτη όσο και με τον Αλ. Παπαδόπουλο. Μάλιστα, οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι είχαν μαζί τους επαφές πρόσφατα.
Ο μεν Κ. Σημίτης εμφανίστηκε να ενθαρρύνει τη συγκρότηση κάποιας πολιτικής κίνησης, αλλά διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν θα συμμετάσχει, για ευνόητους λόγους.
Από τη μεριά του, ο Αλ. Παπαδόπουλος δέχτηκε πρόταση να ηγηθεί της υπό συγκρότηση πολιτικής κίνησης, αλλά απάντησε αρνητικά. Προτιμά να είναι ελεύθερος πολιτικών δεσμεύσεων, χωρίς να είναι κατʼ αρχάς αντίθετος σε ένα τέτοιο εγχείρημα…
Η κινητικότητα πάντως που δυνάμει αναπτύσσεται στον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ και λόγω της μεγάλης κρίσης ευνοεί τέτοιες κινήσεις. Και σε αυτό ποντάρουν οι πρωταγωνιστές της.
Σε ό,τι αφορά το πολιτικό τους στίγμα, παραμένει εκσυγχρονιστικό. Θεωρούν το Μνημόνιο «αναγκαίο κακό», ορισμένοι μάλιστα προσθέτουν ότι «θα έπρεπε να το εφεύρουμε ακόμα κι αν δεν το επέβαλλαν οι συνθήκες»…


Σχολιάστε εδώ