ψίθυροι από Μαξίμου – Ρηγίλλης…

ΤΗΝ ΕΝΤΟΝΗ αντίδραση του τομεάρχη της ΝΔ Σίμου Κεδίκογλου προκάλεσε πρόσφατο άρθρο του αδελφού του πρωθυπουργού Νίκου Παπανδρέου, ο οποίος εγκαλούσε τους βουλευτές ότι δεν είναι δυνατόν να ζουν με τα χρήματα που δίνει στη χώρα η «τρόικα» και ταυτόχρονα να καταγγέλλουν το Μνημόνιο. Ο κ. Κεδίκογλου διερωτήθηκε μήπως, κατά τον κ. Παπανδρέου, θα έπρεπε να καταργηθούν οι εκλογές, να διορίζονται οι βουλευτές από την «τρόικα» και να ψηφίζουν σύμφωνα με τις επιταγές της. Ανέφερε ακόμη ότι ο Ν. Παπανδρέου δεν είναι άμοιρος ευθυνών, δεδομένου ότι τα τελευταία 20 χρόνια βρίσκεται μέσα στον στενό κύκλο εξουσίας.
XΘΥΕΛΛΑ αντιδράσεων στον Δήμο της Κέρκυρας προξένησε η απόφαση του δημάρχου Γιάννη Τρεπεκλή να καταργήσει τρεις αντιδημάρχους –κατά τεκμήριο επιτυχημένους– μετά τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών για περιορισμό των θέσεων των αντιδημάρχων. Ήδη ο πρώτος, ο κ. Αναστάσιος Μοναστηριώτης, που είναι ο μόνος εκπρόσωπος του νότου της Κέρκυρας, της Λευκίμμης, ανεξαρτητοποιήθηκε και συγκαλεί τις επόμενες ώρες «λαϊκή συνέλευση», οπότε προβλέπεται να… ανέβει το θερμόμετρο… Ο έτερος, ο κ. Μιχάλης Διαβάτης, ο οποίος είναι αστυνομικός και ιδιαίτερα αγαπητός στον κερκυραϊκό βορρά, μετράει τις κινήσεις του και οι άνθρωποί του μιλάνε για αντίδραση «με εκπλήξεις». Ο τρίτος, ο κ. Κώστας Νίκου, αν και συνταξιούχος, έχει μεγάλη εμπειρία στα κοινά και ετοιμάζει κι αυτός την κίνησή του, που «δεν θα αργήσει». Πάντως, και οι τρεις καταργηθέντες αντιδήμαρχοι το έμαθαν από την τοπική τηλεόραση και κατηγορούν τον δήμαρχο για «μη τιμητική πράξη». Πηγές στο νησί έκαναν λόγο για εσωκομματικό ξεκαθάρισμα, αφού οι δύο από τους τρεις αντιδημάρχους ήταν προσκείμενοι στον αν. τομεάρχη Άμυνας και α΄ επιλαχόντα βουλευτή της ΝΔ κ. Στέφανο Γκίκα, ο οποίος αλωνίζει νύχτα μέρα στο νησί και έχει δημιουργήσει σοβαρές προϋποθέσεις διεκδίκησης της βουλευτικής έδρας της Κέρκυρας. Κάποιοι φαίνεται ότι ενοχλήθηκαν…

XΠανιά άνοιξε για τη μάχη στην Αιτωλοακαρνανία ο Θύμιος Δρόσος, όπου θα είναι υποψήφιος βουλευτής. Κι αυτός ήταν ο λόγος που παραιτήθηκε από αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ, όπου μαζί με τον Μανόλη Αγγελάκα που ήταν γραμματέας (που κι αυτός κατεβαίνει υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών) έκαναν πολύ καλή δουλειά. Ο Θύμιος Δρόσος είναι αγαπητός στον νομό του και αυτό σίγουρα θα φανεί στην κάλπη.


Σχολιάστε εδώ