Χάθηκαν από τα κανάλια οι υπουργοί!

Πρέπει να ψάξει κάποιος με το… φανάρι για να δει κάποιον υπουργό να βγαίνει σε κάποιο ΜΜΕ προκειμένου να υπερασπιστεί την κυβερνητική γραμμή και τον νέο ισχυρό της κυβέρνησης, τον Β. Βενιζέλο. Έχουν σχεδόν όλοι εξαφανιστεί!

Τυχαίο; Δεν νομίζουμε!

Έχουν απομείνει κάποιοι βουλευτές… επαναλαμβανόμενοι από ΜΜΕ σε ΜΜΕ (χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση ο Χρ. Πρωτόπαπας, αν και απογοητευμένος που δεν μπήκε στην κυβέρνηση στον πρόσφατο ανασχηματισμό, άντε κι ο Π. Ευθυμίου), την ώρα που οι υπουργοί «φυγοδικούν».

Και βέβαια ο ίδιος ο Βενιζέλος, ο οποίος πότε με δηλώσεις (κάποιες ατυχέστατες…), πότε με συνεντεύξεις προσπαθεί να «σύρει το κάρο»…

Ούτε, για παράδειγμα, ο Χρυσοχοΐδης ούτε ο λαλίστατος κατά τα άλλα Λοβέρδος ούτε η Άννα ούτε ο έως πρόσφατα εκλεκτός Ραγκούσης ούτε ο Παπουτσής εμφανίζονται στα ΜΜΕ, παρά μόνο αν είναι να ασχοληθούν με τα του υπουργείου τους. Και μάλιστα όχι όλοι ούτε γιʼ αυτό…

Έχει δημιουργηθεί μια εκρηκτική κατάσταση στο εσωτερικό και της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ (βλ. ρεπορτάζ σε άλλες στήλες) λόγω του παιχνιδιού με τη χρεοκοπία. Και μπορεί μεν να μη βγαίνει κάποιος δημόσια για να διαφοροποιηθεί (μέχρι στιγμής διαφοροποίηση έχει εκφράσει μόνο ο συναρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου!), αλλά… ομιλούν διά της σιωπής τους!

Είναι εμφανές ότι ούτε να ταυτιστούν θέλουν με μια πολιτική αντιλαϊκή και αδιέξοδη ούτε να εισπράξουν το κόστος της υπεράσπισης αυτής της πολιτικής, αφού βλέπουν και τη μεγάλη δημοσκοπική καθίζηση και της κυβέρνησης και του Γ. Παπανδρέου, αλλά σιγά σιγά και του Βενιζέλου, αν και είναι ακόμα νωρίς για την πλήρη απομυθοποίησή του…

Άλλωστε είναι πρόσφατο, «ζεστό», και το παράδειγμα του πρώην «τσάρου» Γ. Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εντελώς απαξιωμένος προσπαθεί να είναι στον «αφρό» μέσω… των αυθαιρέτων…

Αλλά εδώ υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα, το οποίο έχουν διαπιστώσει έμπειροι περί τα ΠΑΣΟΚικά:

• Η αναβάθμιση του Βενιζέλου, η εκτίναξή του προς τα πάνω απʼ τον Γιώργο, έχει εκ των πραγμάτων δημιουργήσει αντισυσπειρώσεις εντός του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης, για την αντιμετώπιση του… κοινού εχθρού, πολύ περισσότερο που σχεδόν όλοι διαβλέπουν ότι δεν είναι μακριά η διαδικασία της διαδοχής!

Αυτό δηλαδή που εδώ και λίγους μήνες φάνταζε αδιανόητο, τώρα αντιμετωπίζεται ως μια πραγματικότητα και μάλιστα προσδιορισμένη στο εγγύς μέλλον. Οπότε… παίρνουν όλοι τα μέτρα τους.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι έχουν συνασπιστεί οι διάφοροι δελφίνοι. Όχι. Ο καθένας κάνει το προσωπικό του παιχνίδι. Αλλά «συναντώνται» στον κοινό στόχο, της αντιμετώπισης του νέου αντιπρόεδρου!

Παράλληλα, επαναλαμβάνουμε, ο καθείς κάνει το προσωπικό του παιχνίδι, τις συσκέψεις με τους επιτελείς του, την πανελλαδική του δικτύωση, για… παν ενδεχόμενο.

Για παράδειγμα, τέτοιες συσκέψεις κάνουν αυτή την περίοδο ο Γ. Ραγκούσης (ναι, πλασάρεται κι αυτός ως δελφίνος!), ο Χρ. Παπουτσής, ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης.

Και μέσα σε αυτό το διόλου… ελπιδοφόρο τοπίο, έχουν αρχίσει και οι αναζητήσεις νέων, άφθαρτων προσώπων προκειμένου να στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια των επόμενων εκλογών, οι οποίες δεν δείχνουν να είναι μακριά.

Κι αυτό αφενός για να «σκεπαστεί» η απαξίωση των φθαρμένων σημερινών στελεχών, αλλά και λόγω της… πίεσης απʼ τους «Αγανακτισμένους».

Αυτήν τη δουλειά έχουν αναλάβει στελέχη του στενού επιτελείου του Γ. Παπανδρέου, καθώς κι ο γραμματέας Μιχ. Καρχιμάκης.

Αλλά η μέχρι τώρα… σοδειά είναι πενιχρή. Είναι πολύ δύσκολο σε τούτους τους καιρούς να βρει τέτοια πρόσωπα, ειδικά το ΠΑΣΟΚ.

Άλλωστε εδώ δεν ανταποκρίθηκαν παρά ελάχιστα κομματικά μέλη στο προσκλητήριο του Καρχιμάκη για ανανέωση της κάρτας μέλους, πού να βρεθούν νέα μέλη και στελέχη;


Σχολιάστε εδώ