Προς συμφωνία κορυφής στον ΔΟΛ

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές φαίνεται να καταλήγουν σε ένα νέο μετοχικό σχήμα, με τον Σ. Ψυχάρη να διαθέτει την πλειοψηφία των μετοχών (51%) και το μάνατζμεντ και τον Β. Ρέστη να έχει το υπόλοιπο των μετοχών (49%), από αυτές που δεν τίθενται σε διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο και ανέρχονται στο 30%. Κοινώς, ο Β. Ρέστης, η οικογένεια του οποίου έχει ήδη το 21,6%, θα ανεβάσει το μερίδιό του στον οργανισμό αποκτώντας μετοχές που θα πουλήσει η πλευρά Ψυχάρη.

Ως γνωστόν πρόσφατα ο Σταύρος Ψυχάρης εξελέγη εκτελεστικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και ο γιος του, Παναγιώτης Ψυχάρης, εκτελεστικός αντιπρόεδρος. Η συμφωνία, που δεν έχει υπογραφεί ακόμη, θεωρείται πως θα ενισχύσει τον ΔΟΛ στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Η συμφωνία αυτή θα έχει επιπτώσεις και στο Mega, όπου τη θέση του προέδρου κατέχει ο Σ. Ψυχάρης. Το πραγματικό μερίδιο του Β. Ρέστη (5%) θα αυξηθεί εμμέσως λόγω του ποσοστού του ΔΟΛ (22,11%) στον Τηλέτυπο. Ακόμη ο οργανισμός έλαβε από τη Marfin ένα δάνειο 4 εκατ. ευρώ τον περασμένο Απρίλιο και ίσως λάβει κι ένα ακόμη από την ίδια τράπεζα. Ο οργανισμός ετοιμάζεται για μεγάλες περικοπές, ειδικά στο «Βήμα». Η άποψη του Σταύρου Ψυχάρη είναι να γίνουν απολύσεις, ενώ ο Παντελής Καψής πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν οριζόντιες περικοπές με ατομικές συμβάσεις. Την επόμενη Δευτέρα συγκαλείται στο «Βήμα» γενική συνέλευση για να τοποθετηθούν οι εργαζόμενοι. Θυμίζουμε πως προηγήθηκαν οι απολύσεις των διοικητικών υπαλλήλων, το κλείσιμο των «Ελληνικών Γραμμάτων», η αναστολή έκδοσης του ημερήσιου «Βήματος» και η πώληση της «Εξέδρας» στον Μ. Ανδρουλιδάκη.


Σχολιάστε εδώ