Μαζική εκκαθάριση του Flash

Την ίδια ώρα που ο Όμιλος Κυριακίδη έχει παρουσία σε μεγάλες εκδοτικές επιχειρήσεις όπως ο Πήγασος και η Χ. Κ. Τεγόπουλος και σε ραδιοτηλεοπτικά συγκροτήματα όπως ο ΣΚΑΪ, και ενώ υπάρχει συμφωνία για επενδύσεις στην Κύπρο, προχωρεί σε αλλεπάλληλες απολύσεις στον Flash, έχοντας υπερβεί τις 30 το τελευταίο διάστημα. Ο όμιλος ΝΕΠ ακολουθεί την αντίστροφη πορεία. Πριν από σχεδόν τρία χρόνια, με τη συμμετοχή-παρουσία του Λ. Λαυρεντιάδη, αγόραζε επιχειρήσεις ΜΜΕ και τώρα με τον ένα ή άλλο τρόπο μειώνει τον αριθμό του προσωπικού του.

Την περασμένη Τρίτη απομακρύνθηκαν άλλοι 4 εργαζόμενοι, πριν από μία εβδομάδα είχαν απολυθεί 25, ενώ είχε προηγηθεί η παραίτηση του διευθυντή του σταθμού Νίκου Παναγιωτόπουλου και η απόλυση του διευθυντή ενημέρωσης Γιώργου Σταματόπουλου.

Με το τελευταίο κύμα απολύθηκε μεταξύ άλλων ο τεχνικός διευθυντής του σταθμού Γιώργος Μπορομπόκας, ο άνθρωπος που έφτιαξε την τεχνική υποδομή του Flash και που το όνομά του είναι στην άδεια που έλαβε ο σταθμός πριν από χρόνια. Την ίδια ώρα, ενδιαφέρον για συνεργασία με τον Flash με οποιονδήποτε τρόπο (ενοικίαση προγράμματος κ.ά.) έχουν διάφοροι, όπως ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, στην εφημερίδα του οποίου, τη «Veto», συμμετείχε ο Όμιλος Κυριακίδη, ο Νίκος Ευαγγελάτος, ο Αντώνης Δελατόλλας, αλλά και ένας παραγωγός από τον Real και ένας παρουσιαστής από το Alter.

Στο οικονομικό πεδίο, το 2010 ο Flash υπέστη μεγάλη μείωση του κύκλου εργασιών του, στα 5 εκατ. ευρώ, υποχωρώντας κατά 1,2 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2009 (6,2 εκατ. ευρώ). Η εταιρεία είχε ζημίες 4,916 εκατ. ευρώ το 2010, έναντι 1,648 εκατ. ευρώ το 2009.

Τα ίδια κεφάλαια έχουν καταστεί αρνητικά κατά 519 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2010 και, όπως αναφέρεται στον ισολογισμό, η διοίκηση της «θα εκπονήσει το κατάλληλο πρόγραμμα» για την άρση εφαρμογής των συνεπειών που προβλέπονται από τον νόμο, το οποίο «θα υλοποιηθεί μέσα από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας».

Στο τέλος του 2010 (πριν από τις απολύσεις) ο αριθμός των εργαζομένων ανερχόταν σε 80 και στο τέλος του 2009 σε 78. Μετά το τελευταίο κύμα, ο αριθμός των εργαζομένων πρέπει να έχει μειωθεί δραματικά.

Ζημίες 47 εκατ. ευρώ για τον όμιλο ΝΕΠ Εκδόσεις

Ο όμιλος ΝΕΠ Εκδόσεις εμφάνισε το 2010 ζημίες ύψους 47 εκατ. ευρώ και η μητρική εταιρεία 41 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα ο κύκλος εργασιών του ομίλου ανήλθε σε 44 εκατ. ευρώ και για την εταιρεία σε 42 εκατ. ευρώ.

Σύγκριση με την προηγούμενη χρήση δεν υπάρχει, καθώς στην προηγούμενη χρήση περιλαμβάνεται η περίοδος 26.9.2008 – 31.12.2009, με τον όμιλο να έχει κύκλο εργασιών 8 εκατ. ευρώ και ζημίες 327 εκατ. ευρώ και την εταιρεία τζίρο 6 εκατ. ευρώ και ζημιές 327 εκατ. ευρώ.

Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων του ομίλου παραμένει θετικό κατά 31 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2010 και κατά 37 εκατ. ευρώ για τη μητρική εταιρεία. Στις ενοποιημένες καταστάσεις περιλαμβάνονται οι εταιρείες Ραδιοτηλεοπτικές Εκμεταλλεύσεις Jeronymo Groovy (Κανάλι 10),

Flash και DPG Daily Press Publications με έδρα την Κύπρο, η οποία οδηγείται σε εκκαθάριση. Θυμίζουμε πως ο όμιλος ΝΕΠ Εκδόσεις έχει το 13,38% του Πήγασου, το 10,14% της Χ. Κ. Τεγόπουλος, ενώ οι μέτοχοί του έχουν και το 10% του ραδιοτηλεοπτικού ομίλου ΣΚΑΪ, αλλά και τον έλεγχο σε εφημερίδες («Espresso», «Athens News») και περιοδικά όπως τα «Επίκαιρα». Ο αριθμός των εργαζομένων του ομίλου ΝΕΠ Εκδόσεις για το τέλος του 2010 ανήλθε σε 351 άτομα και για την εταιρεία σε 227, ενώ στο τέλος του 2008 ήταν 448 και 301 άτομα αντίστοιχα

***

«Όχι», προς το παρόν, από την πλευρά του Δ. Κοπελούζου στο αίτημα που διατύπωσαν τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι να αγοράσει τον Flash και να τον δουλέψουν οι… ίδιοι!


Σχολιάστε εδώ